Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.06.2021 20:43:23
Deli članek:

BRUTALNO! Čistka v BARCELONI zaradi nove pogodbe LIONELA MESSIJA! Koga se bodo morali znebiti?

Profimedia

Znano je, da ima katalonski nogometni gigant Barcelona finančne težave. Toda bliža se podpis nove pogodbe s prvim zvezdnikom svetovnega nogometa Lionelom Messijem.

In zaradi nove pogodbe z Messijem, ki naj bi mu prinesla prvi dve leti, ko bi igral okoli 60 milijonov evrov na leto, bodo morali prodati oziroma odsloviti nekaj igralcev, ki imajo visoke plače.

Po pisanju španskim medijev (Marca in RAC1) naj bi Messi kmalu podpisal novo dveletno pogodbo. Toda ravno ta pogodba naj bi prinesla velike finančne težave klubu z Nou Campa. Zaradi nove pogodbe z Messijem naj bi morali zmanjšati stroške za plače v klubu za velikanskih 200 milijonov evrov. Po podpisu nove pogodbe z Messijem naj bi Barcelona za plače porabila 110 odstotkov prihodkov, finančni fair-play pa zahteva, da izdatek za plače ne sme biti višji od 70 odstotkov vseh prihodkov. Zaradi tega naj bi bila Barcelona primorana prodati nekatere igralce z visokimi plačami in niso v prvi postavi trenerja Ronalda Koemana. Na spisku za prodajo naj bi se tako znašli Philippe Coutinho, Antoine Griezmann in Ousmane Dembele.