andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 23.06.2021 15:18:30

Policist kriv za smrt nekdanjega nogometaša Atkinsona

Britanski policist, ki je med policijskim posredovanjem leta 2016 na takrat 48-letnega nekdanjega nogometaša Daliana Atkinsona streljal z električnim paralizatorjem in ga dvakrat udaril v glavo, je bil spoznan za krivega uboja in oproščen umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Porotniki na sodišči v Birminghamu so si vzeli skoraj 19 ur časa, preden so soglasno sprejeli odločitev o krivdi Benjamina Monka, ki je dejal, da je to storil v strahu za svoje življenje.

Se pa porotniki še niso odločili glede obtožb policistke Mary Ellen Bettley-Smith, ki naj bi večkrat udarila pokojnega s policijsko palico, ko je že ležal nepremično na tleh, ter se je prav tako zagovarjala za nedolžno. Monk in Bettley-Smith sta bila v času incidenta par.

Monk je sodišču povedal, da je v strahu tekel za Atkinsonom, ki naj bi se čudno vedel, grozil in razbijal po svojem otroškem domu 48 km iz Birminghama.


Atkinson je po posredovanju policista doživel srčni zastoj, kljub pomoči zdravstvenega osebja pa je uro pozneje v bolnišnici umrl.

Podatki električnega paralizatorja so pokazali, da ga je Monk sprožil osemkrat in je skupaj deloval več kot 80 sekund, kar pomeni, da je bil Atkinson za predolgih 33 sekund podvržen paralizatorju, kar je več kot šestkrat od standardne petsekundne faze.

Porotniki so dejali, da bi Monka za umor lahko obsodili le, če bi bili prepričani, da je namerno želel povzročiti hujše poškodbe.

Atkinson je med letoma 1985 in 1997 igral med drugim za Manchester City, Aston Villo, Ipswich Town, Sheffield Wednesday, Real Sociedad in Fenerbahce Istanbul.

Značke: nogomet, anglija, smrt, kazen

Članki iz rubrike