Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 23.06.2021 13:21:32

Prekinili MOLK! Čeferinova Uefa VRAČA UDAREC, to je odgovor na hude očitke, ki ZAPRE VSA USTA!

Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zavrnila zahtevo münchenskega mestnega sveta, da bi za tekmo Nemčije in Madžarske Allianz Areno obarvali v mavrične barve, s čimer se je sprožil val odzivov. Uefa se je na številne kritike odzvala s sporočilom za javnost, v katerem je pojasnila svojo odločitev, obenem pa je svoj logo odela v mavrične barve.

"Danes Uefa ponosno nosi mavrične barve," je na začetku sporočila zapisala Uefa, na čelu katere je Slovenec Aleksander Čeferin.

"Nekateri ljudje so Uefino odločitev, da zavrne zahtevo münchenskega mestnega sveta, da bi bil stadion med tekmo mavrično obarvan, interpretirali kot 'politično'. Nasprotno, sama prošnja je politična, povezana s prisotnostjo madžarske nogometne reprezentance na stadionu, ko se bo drevi pomerila z Nemčijo," je pojasnila Uefa in dodala: "Za Uefo mavrica ni političen simbol, ampak znak naše skupne zavezanosti za bolj raznoliko in vključujočo družbo."

Münchenski mestni svet je z omenjeno pobudo želel izraziti nestrinjanje z madžarsko vlado, ki je nedavno sprejela zakon, ki omejuje pravice mladih do informiranja glede homoseksualnosti in transseksualnosti. Uefa je na pobudo mestnega sveta odgovorila, da je "politično in versko nevtralna organizacija", zato je "glede na politični kontekst" sprejela odločitev, da pobudo zavrne.



Barve mavrice so simbol za sprejemanje in enakopravnost ljudi, ki se ne identificirajo s tradicionalnimi vlogami moških in žensk ali drugimi normami, ki se nanašajo na spol in spolnost.

Po vsej Nemčiji naj bi se nocoj številni nemški nogometni stadioni in javne stavbe kljub vsemu osvetlili v mavričnih barvah, kot odgovor na to pa bodo stadioni na Madžarskem obarvani v barve madžarske zastave.

Nemčija in Madžarska se bosta v zadnji tekmi skupinskega dela EP pomerili danes ob 21. uri.

Članki iz rubrike