Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

Tadej pogačar Njena.si

Tadej Pogačar svojo Urško ljubi že tri leta

nu
nu
0 23.06.2021 13:21:32

Prekinili MOLK! Čeferinova Uefa VRAČA UDAREC, to je odgovor na hude očitke, ki ZAPRE VSA USTA!

Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zavrnila zahtevo münchenskega mestnega sveta, da bi za tekmo Nemčije in Madžarske Allianz Areno obarvali v mavrične barve, s čimer se je sprožil val odzivov. Uefa se je na številne kritike odzvala s sporočilom za javnost, v katerem je pojasnila svojo odločitev, obenem pa je svoj logo odela v mavrične barve.

"Danes Uefa ponosno nosi mavrične barve," je na začetku sporočila zapisala Uefa, na čelu katere je Slovenec Aleksander Čeferin.

"Nekateri ljudje so Uefino odločitev, da zavrne zahtevo münchenskega mestnega sveta, da bi bil stadion med tekmo mavrično obarvan, interpretirali kot 'politično'. Nasprotno, sama prošnja je politična, povezana s prisotnostjo madžarske nogometne reprezentance na stadionu, ko se bo drevi pomerila z Nemčijo," je pojasnila Uefa in dodala: "Za Uefo mavrica ni političen simbol, ampak znak naše skupne zavezanosti za bolj raznoliko in vključujočo družbo."

Münchenski mestni svet je z omenjeno pobudo želel izraziti nestrinjanje z madžarsko vlado, ki je nedavno sprejela zakon, ki omejuje pravice mladih do informiranja glede homoseksualnosti in transseksualnosti. Uefa je na pobudo mestnega sveta odgovorila, da je "politično in versko nevtralna organizacija", zato je "glede na politični kontekst" sprejela odločitev, da pobudo zavrne.Barve mavrice so simbol za sprejemanje in enakopravnost ljudi, ki se ne identificirajo s tradicionalnimi vlogami moških in žensk ali drugimi normami, ki se nanašajo na spol in spolnost.

Po vsej Nemčiji naj bi se nocoj številni nemški nogometni stadioni in javne stavbe kljub vsemu osvetlili v mavričnih barvah, kot odgovor na to pa bodo stadioni na Madžarskem obarvani v barve madžarske zastave.

Nemčija in Madžarska se bosta v zadnji tekmi skupinskega dela EP pomerili danes ob 21. uri.

Članki iz rubrike