Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.06.2021 20:19:26

KAKŠNA VRNITEV Kevina De Bruyna! Zvezdnik Cityja UNIČIL Dance!

profimedia.si
Belgijska nogometna reprezentanca je na današnji tekmi 2. kroga na evropskem prvenstvu v Koebenhavnu premagala Dansko z 2:1 (0:1).

Danska - Belgija 1:2 (1:0)
* Stadion Parken, gledalcev 38.000, sodniki: Kuipers, van Roekel, Zeinstra (vsi Nizozemska).
* Strelci: 1:0 Poulsen (2.), 1:1 T. Hazard (55.), 1:2 De Bruyne (70.).
* Danska: Schmeichel, Christensen, Kjaer, Vestergaard (od 85. Skov Olsen), Maehle, Wass (od 62. Stryger Larsen), Hojbjerg, Delaney (od 73. Jensen), Poulsen (od 62. Noergaard), Damsgaard (od 72. Cornelius), Braithwaite.
* Belgija: Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Meunier, Tielemans, Dendoncker (od 60. Witsel), T. Hazard (od 90. Vermaelen), Mertens (od 46. De Bruyne), Lukaku, Carrasco (od 59. E. Hazard).
* Rumeni kartoni: Wass, Damsgaard, Jensen; T. Hazard.
* Rdeči karton: /.

Belgijci so na letošnji zaključni turnir prišli kot najresnejši kandidati za najvišja mesta, kar so na uvodnih dveh tekmah skupinskega dela tudi potrdili. Po zanesljivi zmagi v Sankt Peterburgu nad Rusi s 3:0 so danes v Koebenhavnu po hudem boju in po dobri predstavi v drugi polovici tekme ukanili tudi Dance ter si že zagotovili nastop v osmini finala.

Na nabito polnem stadionu Parken se je uvodoma iskrilo na vse strani. Na veliko veselje domačih gledalcev se je po vsega 100 sekundah igre na semaforju zasvetil izid 1:0, potem ko je grobo napako belgijske zadnje obrambne vrste izkoristil Yussuf Poulsen in z diagonalnim strelom s 14 metrov premagal vratarja Thibauta Courtoisa.

A danski napadi niso pojenjali niti po doseženem zadetku, v peti minuti je "slalom" Joakima Maehleja zaustavil Courtois, ki je le minuto kasneje zanesljivo posredoval tudi po strelu z glavo Daniela Wassa.



V deseti minuti je bila tekma začasno zaustavljena v podporo danskemu reprezentantu Christianu Eriksenu, ki okreva po srčnem zastoju na sobotni tekmi proti Finski. Tudi po krajšem premoru so bili aktivnejši izbranci domačega selektorja Kasperja Hjulmanda, ki pa si niso priigrali izrazitejše priložnosti za gol, medtem ko so bili Belgijci - z izjemo poskusa Driesa Mertensa v četrti minuti - v prvi polovici tekme bolj ali manj nenevarni.

V drugi polovici tekme je španski strokovnjak na klopi Belgijcev Roberto Martinez v ogenj poslal rekonvalescenta po hudih poškodbah obraza Kevina De Bruyneja, po prihodu enega najbolj kreativnih nogometašev na svetu pa so postopoma zaživeli tudi "rdeči vragi". V 55. minuti so Belgijci dosegli izenačujoči zadetek po bliskovitem nasprotnem napadu Romela Lukakuja, ki je v sredino podal do De Bruyneja, ta pa je lepo asistiral za gol Thorgana Hazarda.

V nadaljevanju je bila žoga bolj ali manj v njihovi posesti. Svojo premoč so kronali v 70. minuti, po kombinirani akciji je De Bruyne z roba kazenskega prostora sprožil močan in natančen strel ter z levo nogo zadel desni spodnji kot nemočnega vratarja Kasperja Schmeichela.

V končnici tekme so Danci skušali doseči izenačujoči gol. Še najbližje temu so bili v 87. minuti, po predložku Jensa Strygerja Larsena z desne strani je Martin Braithwaite po strelu z glavo zadel vratnico, tako da je ostalo pri zmagi Belgijcev.

Po dveh krogih v skupini B je Belgija zbrala šest točk, Rusija in Finska jih imata po tri, Danska pa je brez točk.

Na današnji prvi tekmi drugega kroga v skupini C je Ukrajina v Bukarešti ugnala Severno Makedonijo z 2:1 (2:0), ob 21. uri pa se bo v Amsterdamu začela še tekma med Nizozemsko in Avstrijo.

Značke: nogomet, ep

Članki iz rubrike