900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.06.2021 22:58:58

NORIŠNICA v Rimu! SPEKTAKULAREN začetek Eura Italije, tole je SIJAJNA NAPOVED za naše zahodne sosede!

Reuters
Reprezentanci Italije in Turčije sta v Rimu odigrali uvodno tekmo 16. nogometnega evropskega prvenstva. V obračunu skupine A so Italijani zmagali s 3:0 (0:0). Zadetke so dosegli Merih Demiral, ki je zatresel lastno mrežo, Ciro Immobile in Lorenzo Insigne.


Pred obračunom Turčije in Italije so slavnostno odprli prvenstvo s plesnimi vložki, prav tako pa tudi z glasbenima točkama Andree Bocellija z znano arijo iz Puccinijeve opere Turandot Nessun dorma in predstavitvijo pesmi prvenstva We are the people Martina Garrixa ter članov skupine U2, pevca Bona in kitarista The Edgea. Svoj delež k odprtju sta prispevala tudi nekdanja italijanska reprezentanta Francesco Totti in Alessandro Nesta.

Njuni nasledniki so vseevropski turnir začeli z odliko. Večino tekme so prevladovali na zelenici olimpijskega stadiona in z goli v drugem polčasu prišli do prvih treh točk v lovu na svoj drugi evropski naslov. Edinega doslej so osvojili leta 1968. Italijani se bodo v sredo merili s Švico, Turki pa z Walesom.

Uvod tekme je minil v terenski pobudi Italijanov, v 18. minuti pa je prvo resnejšo akcijo z nenatančnim strelom z leve strani zaključil Lorenzo Insigne. Nevarnejši je bil poskus Giorgia Cheillinija z glavo po kotu, toda Ugurcan Cakir v turških vratih je dobro reagiral.

Ob nadaljnji prevladi "azzurrov" je v 33. minuti neuspešno streljal še Ciro Immobile, v 37. spet Napolijev nogometaš Insigne, v 39. pa Domenico Berardi. V 44. minuti je znova poskusil Immobile, sicer napadalec rimskega Lazia, tudi takrat pa je bil uspešen Cakir.


Tudi v uvodu drugega polčasa je Italija imela pobudo, v 52. minuti pa je nase opozoril tudi turški rezervist Cengiz Ünder, čigar strel, prvega na tekmi, je obranil Gianluiigi Donnarumma.

Minuto pozneje pa je Italija povedla, ko je Berardi z desne poslal žogo v sredino, zadel Meriha Demirala, od njega pa se je žoga odbila v mrežo. Malce pozneje je z leve poskusil Leonardo Spinazzola, turški vratar pa je bil na mestu, tako kot po poskusu Manuela Locatellija z razdalje.

So pa izbranci Roberta Mancinija podvojili prednost v 66. minuti, ko je odbito žogo po strelu Spinazzole v mrežo pospravil Immobile. Za 3:0 je v 79. minuti zadel Insigne, ko je z leve strani z diagonalnim strelom ugnal turškega vratarja, ki sicer igra za Trabzonspor. Ta pa je s slabo podajo tudi podaril žogo Italijanom.

Malce pred koncem je potencialno nevaren strel Buraka Yilmaza blokiral izkušeni Chiellini.

V soboto bo v isti skupini v Bakuju ob 15. uri Wales igral proti Švici, sicer pa bosta na sporedu še dvoboja skupine B, in sicer ob 18.00 v Koebenhavnu Danska - Finska, ob 21.00 pa v Sankt Peterburgu Belgija - Rusija.

Značke: nogomet, euro 2020, ep

Članki iz rubrike