Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.05.2021 19:48:45
Deli članek:

Čakali smo in DOČAKALI! Vroči Haaland je (končno) SPREGOVORIL o svoji PRIHODNOSTI! TAKA je NJEGOVA ŽELJA!

Profimedia

Erling Haaland je v pravkar končani sezoni odigral 41 tekem in zabil prav toliko golov. Ob tem je dodal še 12 asistenc, zato ni čudno, da se je zanj ogrelo kar nekaj evropskih velikanov.

Napadalec dortmundske Borussie se že kar nekaj časa pojavlja v kombinacijah za odhod k Realu, Barceloni, Manchester Unitedu ... A doslej se na tem področju ni zgodilo še nič. Zdaj pa se je končno oglasil tudi 20-letni Norvežan in spregovoril o svoji prihodnosti. "Takole je, z Borussio me veže še triletna pogodba, zato spoštujem svojo pogodbo. Sem preprost fant. Ko imam nekaj rad, si tega želim imeti še več. Ko zabijam gole, vedno lovim naslednjega," je dejal Haaland.

To je počel tudi v zadnji sezoni, ko je bil z 27 goli tretji strelec bundeslige. Pri Borussii ga ne nameravajo prodati ali se mu odreči za manj kot 150 milijonov evrov. Če k temu dodamo še višino njegove plače in provizijo, ki bi jo v žep pospravil njegov zastopnik Mino Raiola, potem je težko verjeti, da bi poleti zapustil Dortmund.

Bi se pa to lahko zgodilo naslednje leto, saj ima v pogodbi klavzulo, v kateri je zapisana odškodnina v višini 75 milijonov evrov, ki v veljavo stopi junija 2022.