roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 28.05.2021 01:47:15

VELIKA SPREMEMBA v ligi prvakov? Čeferinova Uefa razmišlja o drugačnem sistemu tekmovanja

Profimedia
Neposredno pred finalom lige prvakov med Manchestrom Cityjem in Chelseajem je v javnost prišla informacija o revolucionarni spremembi.

Jasno je, da spremenjen sistem tekmovanja (še) ni potrjen. Po pisanju New York Timesa naj bi namreč liga prvakov od polfinala naprej potekala v enem mestu, na enem stadionu. Kot nekakšen 'Final 4' v košarki ali skrajšani 'Final 8' iz zaključka zadnje sezone. Spomnimo: zaradi pandemije se je zadnja sezona lige prvakov končala s turnirjem najboljše osmerice v Lizboni. Prav strnjen razpored odločilnih tekem v portugalski prestolnici je dal misliti veljakom Uefe z Aleksandrom Čeferinom na čelu.


Po predlogu, ki je na mizi, bi se polfinalni tekmi in finale odvili v enem tednu. To bi bil 'teden lige prvakov' oziroma 'champions week', v katerem bi se ob dveh polfinalnih tekmah in sobotnem finalu vrstili koncerti, tekme legend, finalni obračuni mlajših selekcij in deklet ter številne druge prireditve. Vzor naj bi bil 'superbowl' v ameriškem nogometu; takšno spektakularno večdnevno dogajanje pa oglaševalci preprosto obožujejo.

Čeferin je nekoč že dejal, da bi bila ena tekma v polfinalu razburljivejša, bolj atraktivna, saj dve tekmi potekata v taktičnem boju. "Če imamo eno samo tekmo in prva ekipa doseže zadetek, mora druga vse upe položiti v napad in čimprej izenačiti. Če sta tekmi dve, potem ekipi v zaostanku še vedno preostane druga tekma."

Članki iz rubrike