oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 27.05.2021 17:00:56

Darko Milanič ŠOKIRAL VSE: On je bil tisti, ki me je v Mariboru na koncu STAL SLUŽBE ...

Grega Wernig
Zanimiva izjava Darka Milaniča.

Zdaj že nekdanji trener slovaškega velikana Slovana in nekoč dolgoletni strateg Maribora Darko Milanič je trenutno brezposeln. V čakanju na nov trenerski izziv, s katerim se želi čim prej spoprijeti, je nekdanji kapetan slovenske reprezentance v pogovoru z Nogomanio razkril nekaj zelo zanimivega. 

Med drugim tudi to, da je slovaški nogomet na višji ravni kot slovenski, da je igralski kader na Slovaškem boljši kot v Sloveniji in da so boljši tudi mladi igralci. Sam je v Slovanu treniral 20-letnega Davida Strelca, ki velja za velikega talenta slovaškega nogometa. "Super talent je. Ne gre zato, da je mlad, gre za to, da je kakovosten. V Sloveniji, ko govorimo o mladih igralcih, razmišljamo drugače kot v tujini. Pri nas je prevečkrat pomembno, da igrajo, v tujini pa je pomembno, da dobro igrajo in se razvijajo," je dejal Milanič.

In razkril veliko zanimivost: "V Mariboru me je mlad igralec, ki smo ga želeli uveljaviti v prvo ekipo, na koncu celo stal službe, danes pa ne igra v prvi ekipi. Potem pa se mi postavlja vprašanje, če v Sloveniji sploh premoremo pravo nogometno kulturo, preko katere bi na pravi način in za ceno, ki je včasih visoka, uveljavljali mlade igralce." Na koga je mislil Darko Milanič, sicer ne vemo, toda verjetno gre za Luko Koblarja. Slednji je na zadnji Milaničevi tekmi, v Ljudskem vrtu proti Bravu, v 28 minutah na igrišču zakrivil enajstmetrovko in prejel dva rumena, posledično tudi rdeči karton. Maribor je tisto tekmo izgubil, Darko Milanič pa je odšel iz vijoličastega kluba ...

Članki iz rubrike