Milan Kučan Svet24.si

Milan Kučan: »Oblast nas vrača v državo, iz ...

dekle, najstnica, zloraba Svet24.si

Zverinski očim jo je posiljeval, prostituiral, ...

borut pahor pl1 Reporter.si

Z Janšo se ne sovraživa: predsednik države ...

T 28 Trojan, Red Bull Svet24.si

Strmoglavilo letalo z znanim slovenskim fotografom...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Komu je Ivan Zidar izročil ključe do tajnih ...

Jennifer Aniston Odkrito.si

S tem preprostim receptom je Jennifer Aniston še ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

STA
STA
0 14.05.2021 14:06:07

Finale letošnjega prvenstva copa libertadores bo z navijači

Estadio Centenario v Montevideu bo 20. novembra gostil finale letošnjega prvenstva copa libertadores, južnoameriške različice lige prvakov. Kot je sporočila konfederacija Conmebol, pod čigar okrilje sodi tekmovanje, bodo na tribunah dovolili ogled omejenemu številu navijačev.

Navijaška navzočnost na tribunah bo seveda odvisna od takratnih epidemioloških razmer z novim koronavirusom v Urugvaju.

Večina urugvajske populacije bi morala biti cepljena do julija, kar pomeni, da obstaja možnost, da bo finale celinskega klubskega prvenstva 6. novembra lahko potekalo pred navijači.

"Dobre zdravstvene razmere, napovedane za november v Urugvaju, državi, ki namerava julij cepiti visok odstotek prebivalstva, so bile odločilne za odločitev o gostitelju v izjemnem letu, pogojenem s pandemijo," so sporočili organizatorji južnoameriških tekmovanj, je poročala ameriška športna mreža ESPN v španskem jeziku.Dva tedna pred tem, 6. novembra, bo Estadio Centenario, ki je bil zgrajen za namen svetovnega prvenstva v nogometu leta 1930, gostil tudi finale po rangu drugega po kakovosti tekmovanja, copa sudamericane.

Stadion bo gostil finalna obračuna obeh južnoameriških klubskih tekmovanj v okviru velikega projekta oživljanja nogometa in kot test za združeno kandidaturo Urugvaja, Argentine, Paragvaja in Čila za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu leta 2030.

Poleg tega so potrdili tudi prizorišči finala leta 2022: Guayaquil bo gostil finale cope libertadores z letnico 2022, Brasilia pa finale cope sudamericane.

Članki iz rubrike