Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.04.2021 18:16:40
Deli članek:

AVČ! Vrnitev Lewandowskega, a Bayern si tega vseeno ne bo zapomnil po dobrem!

Profimedia

V nemški nogometni ligi je v 31. krogu Mainz premagal Bayern z 2:1 in na ta način preprečil predčasno odločitev o naslovu prvaka.

Pred današnjim krogom nemške lige je bilo v taboru Bavarcev vse pripravljeno za novo slavje na domači sceni. Če bi Bayern upravičil status favorita in zmagal, bi imel pred zadnjimi tremi krogi v sezoni neulovljivo prednost pred Leipzigom, ki bo sicer svojo tekmo igral v nedeljo.

Toda Mainz je še enkrat pokazal zobe v boju z bavarskim velikanom in tekmecu preprečil predčasno slavje za deveti naslov prvaka v nizu in skupno 31. v klubski zgodovini. Pri Bayernu se je po šestih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe kolena vrnil prvi strelec Robert Lewandowski, a niti on ni poživil blede predstave izbrancev Hansija Flicka. Domači so povedli že v tretji minuti, ko je zadel Jonathan Burkardt, premoč domače zasedbe v prvem delu je potrdil Robin Quaison v 37.

V drugem delu so bili sicer gostje boljši, a skoraj do konca ostali brez zadetka. Častnega je potem v izdihljajih tekme dosegel prav Lewandowski, ki pa tudi s 36. zadetkom v sezoni ni mogel spremeniti poteka dvoboja. Na lestvici imajo Bavarci začasno še vedno deset točk prednosti, a bi jo lahko Leipzig v nedeljo z zmago znižal na sedem, to pa pomeni, da bi bil boj za naslov prvaka vsaj teoretično še vedno odprt.

Udarec pa je doživel tudi Wolfsburg. Ekipa v zadnjih krogih popušča in danes je ogrozila tretje mesto. Premagal jo je tekmec v boju za mesta v ligi prvakov, Borussia Dortmund, ki se je z novimi tremi točkami močno približala. Za uspeh rumeno-črnih pa ima zasluge prvi zvezdnik Erling Haaland, zadel je v 12. in 68. minuti.

V preostalih današnjih popoldanskih tekmah je Union Berlin s 3:1 premagal Werder Bremen, Freiburg in Hoffenheim sta igrala neodločeno 1:1.

Na lestvici ima Bayern 71 točk, Leipzig s tekmo manj 61, Wolfsburg 57, Eintracht Frankfurt 56, Dortmund pa 55.

Danes zvečer bo še tekma Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt, v nedeljo bo Leipzig Kevina Kampla gostil Stuttgart, Borussia Mönchengladbach pa Arminio Bielefeld. Dvoboj med Schalkejem in Hertho je prestavljen, ker so Berlinčani zaradi več primerov okužb še vedno v karanteni.