pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 21.04.2021 11:02:24

DOKONČEN KONEC za superligo?! Agnelli po izstopu angleške šesterice OSUPNIL S PRIZNANJEM!

Twitter
Predsednik Juventusa Andrea Agnelli je v pogovoru za Reuters dejal, da je s superligo bržkone konec.

Nogometna superliga, ki jo je v nedeljo ustanovilo 12 evropskih klubov iz Italije, Španije in Anglije, medtem pa so jo angleški predstavniki že zapustili, je vse bližje neslavnega konca. Eden pobudnikov superlige, predsednik Juventusa Andrea Agnelli, je za Reuters dejal, da ob odstopu angleške šesterice tekmovanje ne more naprej.

"Če sem povsem pošten, je očitno, da to ni mogoče," je na vprašanje, ali se projekt po teh odstopih še lahko uresniči, odgovoril Agnelli.

Ta kot eden pobudnikov nove superlige v zadnjih dneh med nogometnimi navijači po svetu žanje vse prej kot simpatije. Sam pa je v torek za italijanske medije dejal, da je nogomet postal velika industrija in potrebuje stabilnost.

"Nogomet ni več igra. Danes smo 25-milijardna industrija, ki potrebuje stabilnost," je še pred izstopom šestih angleških klubov iz superlige dejal za La Repubblico in poudarjal, da bo projekt "100-odstotno uspel".

Agnelli je s "superligaško akcijo" razočaral predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina, s katerim sta si bila blizu.


Italijan je do nedelje še vodil Evropsko združenje klubov (ECA), bil tudi član izvršnega odbora Uefe, a zatem nenadno in potiho zapustil obe funkciji in prestopil med superligaše, kar je zmotilo Čeferina. "Nikoli še nisem videl nekoga, ki bi toliko lagal, tako vztrajno," je bil kritičen Čeferin.

Prekinitev odnosa s Čeferinom je Agnelli pospremil le z: "To so podrobnosti zasebnega življenja."

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Angleški klubi so že izstopili, podobno se obeta tudi Atleticu Madridu Jana Oblaka in Barceloni, ki je odločitev o udeležbi v superligi vezala na mnenje njenih članov, tudi v Italiji pa je vse več govoric o umiku Milana in Interja Samirja Handanovića.

"Kot stvari stojijo, superliga ni več v interesu Interja," je italijanska tiskovna agencija Ansa navedla vir blizu kluba. The Athletic pa je poročal, da podobno razmišljajo tudi pri Milanu.

Zjutraj so pri superligi še vztrajali in dejali, da bodo projekt preoblikovali.

Značke: agnelli, juventus

Članki iz rubrike