krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
3 20.04.2021 23:56:45

POLNOČNI ANGLEŠKI NE SUPERLIGI! City prvi uradno IZSTOPIL, kmalu so mu sledili ostali klubi iz PREMIER LIGE

Reuters
Manchester City je na svoji spletni strani uradno potrdil, da izstopa iz superlige, katere soustanovitelj je bil z enajstimi drugimi evropskimi velikani iz Anglije, Španije in Italije. Nedolgo zatem so to storili tudi ostali Otočani.

"Manchester City FC potrjuje, da je uradno začel postopke za izstop iz evropske superlige," so zapisali pri Cityju. Potezo je nemudoma pozdravil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. "Z zadovoljstvom pozdravljam Manchester City spet v evropski nogometni družini. Pokazali so, da so inteligentni, ko so poslušali številne glasove, predvsem navijaške. City veliko pomeni za nogomet in sem vesel, da bomo skupaj delali za boljšo prihodnost," je v odzivu zapisal Čeferin.

A to je bila le napoved začetka konca napovedane lige bogatašev. Okrog polnoči so se namreč za umik odločili tudi Manchester United, Arsenal, Lliverpool in Tottenham, bilo naj bi le vprašanje časa, kdaj bo to storil še Chelsea.

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. S tem pa so poželi ogromno kritik navijačev, javnosti ter tudi krovnih nogometnih organizacij, vključno z Mednarodno in Evropsko nogometno zvezo, ki sta napovedali sankcije, če bi dejansko superliga zaživela.

A zdaj je bolj ali manj jasno, da iz tega projekta ne bo nič. To pa bi pomenilo precej sprememb tudi v klubih, britanski Independent že poroča, da naj bi Andrea Agnelli odstopil z mesta šefa Juventusa, čeprav so pri Juventusu to zanikali, velik pritisk za podobno potezo pa naj bi bil tudi na predsedniku madridskega Reala Florentinu Perezu in drugih vodstvenih kadrih omenjene 12-erice klubov.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike