volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 13.04.2021 23:32:38

PSG v polfinale s porazom in GORO ZAPRAVLJENIH priložnosti, Chelsea pa ...

Nogometaši Chelseaja in pariškega Saint Germaina so prvi polfinalisti evropske lige prvakov. Na povratnih tekmah četrtfinala so Francozi izločili aktualne evropske prvake Bayern München, Angleži pa so bili kljub porazu in fantastičnemu zadetku Mehdija Taremija v skupnem seštevku boljši od Porta.

PSG je v polfinale, kjer jih čaka zmagovalec jutrišnjega dvoboja Borussia Dortmund – Manchester City (1:2), napredoval s skupnim izidom 3:3, a zaradi zadetkov v gosteh, Chelsea, ki se bo 27. ali 28. aprila ter 4. ali 5. maja meril z Liverpoolom ali Real Madridom (1:3), pa je slavil s skupnih 2:1.

Chelsea je v Sevilli  tam sta bili odigrani obe tekmi s Portom  brez večjih težav zadržal prednost s prve tekme. Čeprav so imeli Portugalci več od igre in prvo uro izrazito terensko premoč, si resnejših priložnosti niso priigrali. V zaključku so fizično precej padli, tako so Angleži prevzeli pobudo, a jim obrambe tekmeca ni uspelo predreti z zadetkom. Edinega na tekmi je dosegel Porto v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Iranski napadalec Mehdi Taremi bo zagotovo med kandidati za zadetek leta v ligi prvakov. S 'škarjicami' je žogo poslal v stičišče vratnice in prečke. Do konca tekme je ostala minuta, v kateri pa Porto ni več prišel do priložnosti za podaljške in Chelsea se je osmič v zgodovini uvrstil med štiri najboljša evropska moštva.


Ponovitev lanskega finala iz Lizbone je bila podobna poslastica za nogometne sladokusce kot prva tekma v bavarski prestolnici. Čeprav v Parizu ni bilo doseženih pet zadetkov, sta ekipi prikazali atraktiven in dinamičen nogomet. Ob kančku sreče in natančnosti bi lahko Parižani tekmo odločili že v prvem polčasu, tako pa je bila negotova do samega zaključka.

Neymar je imel med 27. in 39. minuto štiri izjemne priložnosti za zadetek. Pri prvem poskusu iz oči v oči z vratarjem je bil Manuel Neuer bolj zbran, prav tako pri naslednjem strelu, v 37. in 39. minuti pa je Bayern rešila najprej prečka, nato pa vratnica.

Kazen za PSG je prišla hitro; dobro minuto zatem je v gneči Eric Maxim Choupo-Moting z glavo potisnil žogo čez golovo črto in Bayern približal na zadetek do polfinala.

A tega v drugem polčasu ni bilo, kakor tudi ne izrazitejših priložnosti. Nemci so poskušali, vendar so venomer naleteli na vratarja Keylorja Navasa ali domačo obrambo. Šestkratni evropski klubski prvaki so tako ostali brez možnosti, da bi tretjič v zgodovini ubranili evropski naslov (1974, 1975, 1976). Na zadnjih dvajsetih tekmah v ligi prvakov so izgubili le eno  prejšnji teden doma s PSG 2:3.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike