reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA/nu
STA/nu
0 08.03.2021 18:55:27

To bo spektakel! Tu so nove podrobnosti o PRENOVLJENI LIGI PRVAKOV!

vszi
Predsednik združenja evropskih klubov (ECA) in prvi mož italijanskega Juventusa iz Torina, Andrea Agnelli, je člane združenja na današnjem zasedanju pozval, da podprejo prenovo lige prvakov, ki jo Evropska nogometna zveza (Uefa) načrtuje v sezoni 2024/25.

Na sedežu Uefe, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, že dlje časa načrtujejo prenovo najbolj elitnega klubskega tekmovanja na stari celini, ki bo luč sveta zagledala v sezoni 2024/25.

Po novem tekmovalnem sistemu, znanemu kot "švicarski model", bo namesto dosedanjih 32 sodelovalo 36 ekip, ekipe v skupinskem delu tekmovanja pa bi namesto dosedanjih šest odigrale deset tekem.


"Vsi so prepoznali prednosti novega tekmovalnega sistema," je v zvezi s tem na današnjem zasedanju ECA dejal Agnelli in se Uefi zahvalil za plodne razprave v preteklem letu, čeravno sta bili obe strani mnogokrat na nasprotnih bregovih.

V tem trenutku še ni znano po kakšnem sistemu si bodo nove ekipe prislužile nastop v ligi prvakov. Razprava o tem še vedno poteka, odločitev o prenovi lige prvakov v letu 2024 pa bo bržkone padla že na letošnji seji izvršnega odbora Uefe, ki bo 20. aprila.

Ob tem kaže omeniti, da je Evropska komisija januarja letos podprla Uefo v prizadevanjih za ohranitev lige prvakov kot edinega elitnega nogometnega klubskega tekmovanja v Evropi in njenemu odločnemu nasprotovanju morebitnega oblikovanja tako imenovane "evropske superlige", v kateri bi igrali največji in najbogatejši klubi na stari celini. To podporo je Uefa dobila tudi od Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike