franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 08.03.2021 15:39:26

Visoka kazen za Nemce, Kamplov Leipzig ob milijonski znesek

Reuters
Nemški nogometni klub Leipzig bo moral plačati visoko kazen zaradi prestavljenih obračunov osmine finala lige prvakov proti angleškemu Liverpoolu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ta naj bi se približala celo dvema milijonoma evrov.

Povratna tekma osmine finala med angleškim prvakom in trenutno drugouvrščenim moštvom nemškega državnega prvenstva bo prav tako kot prva na Madžarskem, v Budimpešti, je pred dnevi odločila Evropska nogometna zveza Uefa. Če bi bila tekma v Angliji, bi morali člani kolektiva iz Leipziga po prihodu v domovino v dvotedensko karanteno.

Po pravilih Uefe tako zaradi prestavitve Liverpoolu pripada odškodnina v višini ene desetine siceršnjega zneska, ki ga bo moštvo prejelo od Uefe. Za zdaj sicer ni jasno, kakšen bo ta znesek, a če bo primerljiv z lanskim, bo ta odškodnina znašala okoli 1,5 milijona evrov, plačal pa jo bo nemški klub po koncu letošnjega tekmovanja, piše dpa.



Leipzig je moral že za izvedbo prve tekme osmine finala na Madžarskem odšteti 300.000 evrov skupnih stroškov za organizacijo obračuna, s čimer se bo skupni znesek prestavitev tekem za Nemce bržčas približal dvema milijonoma evrov.

Leipzig je sicer prvo tekmo osmine finala lige prvakov 16. februarja izgubil z 0:2. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je igral do 73. minute.

Članki iz rubrike