900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 05.03.2021 17:22:56

CICEK MOJ ...! S srce parajočim govorom za ZLATKA KRANJČARJA je sin Niko OSUPNIL vse prisotne (FOTO + VIDEO)

sn
Tekle so solze. Hrvaška je na poslednjo pot pospremila legendarnega Zlatka Kranjčarja.

Vrhunec komemoracije je bil govor sina Nika, ki je ganil vse prisotne in številne, ki so si dogajanje ogledali na svetovnem spletu. Danes 36-letni, zdaj že nekdanji nogometaš je igral tako za Dinamo kot tudi za Hajduk, v tujini pa za Portsmouth, Tottenham, Dinamo Kijiv, QPR, New York Cosmos in Glasgow Rangers, med letoma 2004 in 2013 je bil tudi član hrvaške reprezentance.

"Eh, Cicek. Vem, da nas zdaj gledaš zgoraj iz neke beneške Karake ... In da se smeješ, ker si me uspel zvleči na oder, pa dobro veš, da tega ne maram. Ampak tudi jaz se smejem, saj si se odločil oditi gor ravno na dan odprtja teras gostinskih lokalov ... Da vsi nazdravijo tebi v spomin, kajne?" je začel Niko, ki je nosil majico z napisom 'Za vedno ponosen, ker sem Purger'.

Med drugim je v daljšem govoru še povedal: "Cicek moj, bil si maskota in ljubljenec vseh Zagrebčanov in seveda Zagrebčank ter vseh tistih, ki so iskreno imeli radi naš Dinamo. Ampak veš kaj, meni si bil oče! Pogosto si mi govoril, da me je vzgojila mama, da ti nimaš nič s tem. E moj oče, ni bilo ravno tako, veš ..."

In nadaljeval: "Naučil si me, kako imeti rad svoje in spoštovati tuje ter kako ceniti pripadnost, kako biti Purger in Hrvat. Toda največja lekcija, ki sem jo dobil od tebe, je to, da smo na tem svetu vsi enaki in da moraš vsakemu dati čas, pozornost in pomoč. In nasmeh. Ta nič ne stane, kajne?"


Ter končal: "Hvala za tvojo ljubezen in podporo v mojih dobrih in slabih trenutkih ... Pravzaprav nisi odšel, saj si v vseh nas preveč ostal. In Cicek, 'do it your way'. Rad te imam. Rad te imam in iz vsega srca ti hvala. Tvoj sin."

Solze so tekle v potokih ...

kranjcara 1
sn

kranjcar 3
sn

kranjcar 2
sn

kranjcar 4
sn

kranjcar 6
sn

kranjcar 8
sn

kranjcar 5
sn

kranjcar 7
sn

Članki iz rubrike