900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 24.02.2021 14:07:02

V Londonu DRAMATIČNO! Mourinho PRESEGEL Kloppa, na poti Tottenhama pa madridski Real

Reuters
Tottenham se je znašel sredi serije porazov, vse oči so uprte v Joseja Mourinha.

Portugalec je na klop Londončanov sedel novembra 2019 in kazalo je, da je to pravo okolje zanj. A dokler so rezultati dobri, je vse v redu, čim pa nastopi kriza, se trenerski stolček začne močno nagibati sem ter tja. Da bo Mourinho 'preživel' na klopi Tottenhama v obdobju, ko moštvu nikakor ne gre po načrtih, verjame vse manj ljudi. Pet porazov na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah je poglobilo krizo, komaj deveto mesto na lestvici prižiga alarm.

Mourinho je na posebni lestvici trenerjev v premier ligi, ki so kandidati za odstrel in jih tako tretirajo tudi stavnice, prevzel vodstvo. Še pred kratkim je bil vodilni Jürgen Klopp.


V severnem Londonu se že širijo govorice o novem trenerju. Prvi na seznamu želja je Julian Nagelsmann, strateg RB Leipziga. Komaj 33-letni nemški strokovnjak, ki v moštvu Kevina Kampla opravlja izvrstno delo, je eden najbolj vročih kandidatov - ne le za klop Tottenhama. Prvi v vrsti naj bi bil madridski Real. Španci namreč po mogočem slovesu Zinedina Zidana ne želijo ničesar prepustiti slučaju. Zanimivo, Nagelsmann je enkrat že zavrnil Realovo ponudbo in izjavil: "Še bo priložnost ..."

Mourinha pa je medtem podprl legenda Tottenhama Glenn Hoddle: "Ni še prišel pravi trenutek. Prišel je, da bi prinesel lovoriko. Ekipo je popeljal v finale pokala. Kako lahko odpustiš nekoga, ki aprila igra finale? To je norost. Saj je ravno zaradi tega prišel." Prav ligaški pokal je bila zadnja Tottenhamova lovorika, bilo je leta 2008.

In kaj na vse to pravi Portugalec? "Verjamem v sebe in v to, kar počnem. Nisem zadovoljen, ampak zrelost mi pomaga, da ne izgubil samozavesti. Verjamem, da bomo osvojili ligo Europa in da bom v zgodovino Tottenhama zapisan po dobrem in ne po slabem."

Članki iz rubrike