petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ue
ue
0 17.02.2021 23:25:59

NORO! Kaj si je privoščil JUVENTUS! Ronaldo pihal od jeze!

Profimedia
Porto je v osmini finala lige prvakov premagal favorizirani Juventus.

Portugalci so prvo tekmo na domačem igrišču dobili z 2:1, oba zadetka so dosegli na samem začetku obeh polčasov. V prvem so potrebovali ravno minuto, v drugem zgolj 19 sekund. Borussia Dortmund  je bila na drugi tekmi večera v gosteh boljša od Seville s 3:2.

Juventus proti Portu večji del obračuna nikakor ni našel poti do mreže, zato pa se Portugalci niso ustrašili priložnosti ter ob spodrsljaju v Juventusovi obrambi povedli že on izteku prve minute z golom iranskega nogometaša Mehdija Taremija, od katerega se je žoga odbila za hrbet Wojciecha Szczesnyja.

V zmajevem gnezdu, Estadio do Dragao, so domači znova šokirali zveneče goste v 46. minuti, ko je ob razglašeni obrambi gostov zadel Malijec Moussa Marega. V nadaljevanju se je Juventus le zbral in bil veliko podjetnejši v napadu. Napadalnejša igra se je obrestovala. Federico Chiesa je v 82. minuti gostom le priboril častni zadetek ter znižal zaostanek na le gol razlike.
V sodnikovem dodatku je v kazenskem prostoru Porta padel portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, toda glavni sodnik Carlos del Cerra Grande na jezo Ronalda ni dosodil enajstmetrovke.

Tudi na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli ni bilo potrebno dolgo čakati na prvi zadetek. Suso je domačo zasedbo razveselil že v sedmi minuti. A so nemški gostje do konca polčasa z izjemnim nizom kar trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo.


Mahmoud Dahoud v 19. minuti, Erling Braut Haaland pa je prišel do izjemnega dvojčka, uspešen je bil v 27. in nato še v 43. minuti obračuna. Že pred tem je Haaland asistiral Dahoudu pri prvem zadetku Borussie. Domači so v nadaljevanju uspeli le znižati prednost, rezervist Luuk de Jong je v 84. minuti zadel za 2:3.

Že v torek je od trojice slovenskih nogometašev, ki so še v elitni konkurenci, igral Kevin Kampl, njegov Leipzig je z Liverpoolom izgubil z 0:2. Na drugi torkovi tekmi je PSG v gosteh s 4:1 ugnal Barcelono. Preostale tekme bodo 23. in 24. februarja, povratne pa 9., 10., 16. in 17. marca.

Atletico Madrid Jana Oblaka bo igral proti Chelseaju, Atalanta Josipa Iličića pa proti Realu Madridu. Oblak bo igral 23. februarja, njegov klub bo zaradi koronskih omejitev tekmece gostil v Bukarešti, Iličić pa bo na sceni dan pozneje. Preostala para osmine finala sta še obračun branilca naslova Bayerna in Lazia ter tekma med Borussio Mönchengladbach in Manchester Cityjem.

Četrtfinalne tekme bodo 6. in 7. aprila ter 13. in 14. aprila, polfinalne 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa bo 29. maja v Istanbulu.

Izidi:
- osmina finala, prve tekme:
- torek, 16. februar:
Barcelona - Paris Saint Germain      1:4 (1:1)
Leipzig - Liverpool                  0:2 (0:0)
(Kevin Kampl je igral za Leipzig do 73. minute)

- sreda, 17. februar:
Porto - Juventus                     2:1 (1:0)
Sevilla - Borussia Dortmund          2:3 (1:3)

- torek, 23. februar:
21.00 Atletico Madrid - Chelsea
21.00 Lazio - Bayern

- sreda, 24. februar:
21.00 Atalanta - Real Madrid
21.00 Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Članki iz rubrike