Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2021 16:11:56
Deli članek:

PRESENEČENJE: Evropski VELIKAN je izbral NOVEGA TRENERJA!

Profimedia

Pri dortmundski Borussii stvari nikakor niso take, kot si v klubu želijo.

Decembra je zaradi niza slabih rezultatov 'odletel' trener Lucien Fevre, nasledil pa ga je dotedanji pomočnik Edin Terzić. Tudi slednji se - po sicer dobrem začetku - doslej ni izkazal, tako da so se odgovorni odločili poiskati novega šefa stroke, in kot kaže, so ga tudi našli.

Pri Borussii Mönchengladbach so namreč potrdili, da bo Marco Rose poleti zapustil klub in odšel k Dortmundčanom. "Marco Rose se je odločil, da bo po koncu sezone zapustil klub in se pridružil dortmundski Borussii," so sporočili iz Mönchengladbacha. Dortmundčani novice sicer še niso potrdili, je pa športni direktor istoimenskega tekmeca Max Eberl povedal: "V zadnjih tednih smo se veliko pogovarjali o Marcovi prihodnosti, na žalost se je zdaj odločil, da bo izkoristil člen v pogodbi, ki bi se sicer iztekla junija 2022, in se bo odpravil v Dortmund. Če se bodo pogoji iz pogodbe pravočasno izpolnili, po koncu sezone ne bo več naš trener. Do takrat bomo skupaj z njim lovili naše cilje v prvenstvu, pokalu in ligi prvakov."

Rose je v Mönchengladbach prišel leta 2019 iz Salzburga, s katerim je osvojil avstrijsko prvenstvo, ekipo pa je popeljal v osmino finala lige Europa. Takrat je premagal Dortmund, nato pa izgubil z Marseillem. V prvi sezoni z Mönchengladbachom pa je osvojil četrto mesto in ga po štirih letih odpeljal v ligo prvakov. Zdaj je pred njim dvoboj osmine finala z Manchester Cityjem.

Profimedia