Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2021 15:19:54
Deli članek:

NIHČE NI SLABŠI od Alexandra-Arnolda! Težko verjetni neslavni rekord zvezdnika Liverpoola

Profimedia

Liverpool je v krizi, desni branilec Trent Alexander-Arnold pa se lepo umešča v zgodbo prvakov.

Angleški statistki 22-letnemu nogometašu, ki ima pravico nastopa na bližajočem se evropskem prvenstvu U-21, ki ga bosta gostili Slovenija in Madžarska, skoraj gotovo pa bo v istem času zasedel mesto v udarni enajsterici članskega Gordi Albiona, našteli neverjetno veliko število izgubljenih žog. Na zadnji tekmi z Leicestrom in na nekaterih prejšnjih.

Član Liverpoola je v soboto ob porazu izgubil reci in piši 45 žog. Posest žoge je izgubil v tretjini primerov, ko se je dotaknil žoge. Zdaj ima v lasti 'najboljše' tri dosežke na lestvici izgubljenih žog: na tekmi z Leicestrom jih je zapravil 45, na tekmi z Burnleyjem 39 in na tekmi s Southamptonom 38. Skupaj je v ligi izgubil že 525 žog, kar je največ v premier ligi. In še naprej: nihče v petih najmočnejših ligah v Evropi ne izgublja toliko žog (pri vsaj 100 dotikih) kot Alexander-Arnold.

Zanimivo, spletna stran Transfermarkt mladega Angleža uvršča zelo visoko na svoji lestvici. Alexander-Arnold je tako z ocenjeno tržno vrednostjo 110 milijonov evrov osmi najdražji nogometaš na svetu. Če združimo oba podatka, hitro zaključimo, da imajo njegove izgubljene žoge kar precej visoko ceno ...