Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.02.2021 19:34:11
Deli članek:

Real s tekmo več znova pred Barcelono

Reuters

Nogometaši madridskega Reala so v 23. krogu španskega državnega prvenstva premagali Valencio z 2:0 in se znova prebili na drugo mesto lestvice. Na njej še naprej vodi madridski Atletico Jana Oblaka, ki ima ob dveh tekmah manj pet točk več. Tretja je Barcelona, zaostaja pa osem točk s tekmo manj od Reala.

Varovanci Zinedina Zidana so vprašanje zmagovalca rešili že v prvem polčasu. V 12. minuti je bil z leve strani od daleč natančen Karim Benzema, pol ure pozneje pa je vodstvo povišal Toni Kroos, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

Valencia je bila v Madridu povsem nemočna, tretji zadetek za kraljevi klub je sicer dosegel Ferland Mendy v 61. minuti, a so ga sodniki po ogledu posnetka zaradi nedovoljenega položaja razveljavili. Gosti so v okvir vrat sprožili le en strel.

Na drugi današnji tekmi je bil Real Sociedad v gosteh boljši od Getafeja z 1:0. Edini zadetek je v prvem polčasu dosegel Alexander Isak.

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je z madridskim Atleticom v soboto gostoval v Granadi in zmagal z 2:1, Barcelona pa je zanesljivo s 5:1 odpravila Alaves. Dva zadetka je dosegel Lionel Messi. Četrtouvrščena Sevilla, ki zaostaja za devet točk, je gostila Huesco in zmagala z 1:0.

Zvečer bosta še dva obračuna, Levante - Osasuna (18.30) in Villarreal - Betis (21.00). V ponedeljek bosta 23. krog sklenila Cadiz in Athletic Bilbao.