Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.02.2021 19:00:18
Deli članek:

Spodrsljaj Uniteda voda na mlin Cityja

Reuters

Manchester United je v 24. krogu angleške nogometne lige na tekmi proti West Bromwich Albionu sicer nadaljeval niz neporaženosti na gostovanjih, ki traja že več kot eno leto, a le s točko za remi z 1:1 proti predzadnji ekipi lestvice gotovo ne bo zadovoljen.

Spet se je prebil na drugo mesto, se točkovno poravnal z Leicester Cityjem, toda še bolj zaostal za vodilnim mestnim tekmecem Cityjem. Njegov zaostanek ob tekmi več znaša že sedem točk.

United je gol prejel že v 83. sekundi tekme, ko je bil po predložku z desne strani Victor Lindelöf premalo odločen, ob njem pa se je s posredovanjem na robu prekrška odlično znašel Senegalec Mbaye Diagne in s strelom z glavo premagal Davida De Geo.

Gosti so imeli veliko terensko premoč, vendar so stežka prihajali do priložnosti. V prvem polčasu so imeli le eno, to pa je z lepim volejem po podaji z leve strani Luka Shawa v 44. minuti izkoristil Bruno Fernandes.

Mučenje Uniteda se je nadaljevalo v drugem delu, v katerem je Diagne zamudil še dve lepi priložnosti za svoj drugi gol, gosti pa so le trikrat prišli do nevarnih strelov. V 70. minuti do kar dveh, najprej je poskus Masona Greenwooda vratar Sam Johnstone z nogo odbil do Scotta McTominaya, njemu pa je veselje s posredovanjem na golovi črti preprečil Darnell Furlong. V zadnji minuti sodniškega dodatka je vratnico s strelom z glavo zadel branilec Uniteda Harry Maguire.

Spet se je izkazalo, da imajo varovanci Oleja Gunnarja Solskjaera velike težave z obrambno naravnanimi ekipami, pred tedni so namreč doma izgubili tudi proti zadnjeuvrščenemu Sheffield Unitedu.

Southampton je zabeležil že šesti zaporedni poraz v ligi, na domačem igrišču je moral priznati premoč Wolverhamptonu, ki je dosegel prvo zmago v gosteh po novembru lani. Po prvem delu ni kazalo na tak razplet, gostitelji so bili boljši in z volejem Dannyja Ingsa v 25. minuti povedli.

Toda 15 minut dobre igre je gostom zadostovalo, da so se dokopali do treh točk. V 53. minuti je Ruben Neves zadel z bele pike, potem ko je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Ryana Bertranda. Drugi zadetek je po lepem prodoru in strelu z desne strani kazenskega prostora dosegel Pedro Neto.