Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.02.2021 10:00:05
Deli članek:

Hrvatom uspel VELIKI MET!! Z Olimpijo do DVOJNE KRONE, zdaj je PRESENETIL, saj je ...

Martin Metelko

Zanimiv prestop nekdanjega nogometaša Olimpije.

Mitch Apau je presenetil z izbiro svojega novega kluba. Še na začetku aktualne sezone je bil član slovaškega velikana Slovana iz Bratislave, zdaj ga čaka bitka za obstanek na – Hrvaškem! Bočni branilec iz Nizozemske, ki je leta 2018 z Olimpijo pod taktirko Igorja Bišćana osvojil dvojno krono, je postal novi član Slaven Belupa iz Koprivnice. Ob tem je zanimivo, da se je k Slavenu preselil le kot posojen nogometaš, in sicer s strani nizozemskega tretjeligaša po imenu Patro Eisden. Tja je odšel po slovesu od Slovana.

"Hrvaški nogomet sem spremljal, ko sem igral v Sloveniji in zanj imam le pohvalne besede. Tako psihično kot tudi fizično sem pripravljen na napore, zato komaj čakam, da začnem igrati," je ob prihodu na Hrvaško povedal nekdanji up Ajaxa iz Amsterdama.

Apau se je, ko je prekinil pogodbo s Slovaki, sicer pogovarjal tudi z Ljubljančani, natančneje z nekdanjim športnim direktorjem zmajev Mladenom Rudonjo. Ta ga je želel vrniti v Stožice, a se je izkazalo, da so finančna pričakovanja Apaua za Olimpijo previsoka.

Slaven Belupo