Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.02.2021 09:46:30
Deli članek:

PSG nima 'šans'! Barcelona s takšnim Messijem NEPREMAGLJIVA, poglejte si OBA NJEGOVA ZADETKA! (video)

Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je z madridskim Atleticom v 23. krogu španske lige gostoval v Granadi in zmagal z 2:1. Barcelona pa je zanesljivo s 5:1 odpravila Alaves.

Atletico je bil prvič blizu zadetka v 47. minuti, ko je prvi strelec lige Luis Suarez zadel prečko. Povedel pa je v 64. minuti, ko je zadel Marcos Llorente. Že tri minute zatem je Granada izid poravnala prek Yangela Herrere, ki je sprožil edini strel v okvir vrat pri domačih, Madridčani pa so znova prešli v vodstvo v 75. minuti, ko je po Llorentejevi podaji zadel Angel Correa.

Atletico je trdno na prvem mestu lestvice, kjer ima osem točk prednosti pred madridskim Realom, ki ga v nedeljo čaka dvoboj z Valencio, in tudi pred Barcelono, ki je danes gostila Alaves.

Barceloni je vodstvo prinesel Trincao z golom v 29. minuti, ob koncu polčasa pa je po samostojni akciji na 2:0 povišal Lionel Messi. V 57. minuti je po napaki Barcelonine obrambe zaostanek gostov znižal Luis Rioja. Toda zatem sta Trincao (74.) in Messi (75.) dosegla še po en zadetek, na 5:1 pa je povišal Junior Firpo v 80. minuti. Messi je zdaj pri 15 zadetkih v sezoni in za gol zaostaja za vodilnim Suarezom. Zmaga je bila za Barcelono tudi odlična popotnica za dvoboj s PSG-jem v osmini finala lige prvakov, ki bo na sporedu že v torek.

Četrtouvrščena Sevilla, ki zaostaja za devet točk, je gostila Huesco in zmagala z 1:0. Munir El Haddadi je domači ekipi zagotovil tri točke v 57. minuti.

Že v petek je Celta Vigo ugnala Elche s 3:1.