Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2021 17:45:37
Deli članek:

Bo Inter ostal BREZ SVOJEGA SUPERZVEZDNIKA?! VELIKANA v BOJU za Lukakujev podpis!

Reuters

Zadnji trije prestopi Romeluja Lukakuja so bili resnično nori, v vseh treh klubih, ki so si ga privoščili, so zanj globoko segli v žep.

Najprej ga je Everton odkupil od Chelseaja in plačal zanj rekordnih 35 milijonov evrov. V 166 nastopih je zabil 87 golov, nato pa ga je za 85 milijonov kupil Manchester United. Za rdeče vrage je odigral 96 tekem in zabil 42 golov, avgusta 2019 pa odšel v Inter, ki je v zameno dal za klub rekordnih 74 milijonov evrov. Pri Interju je njegova strelska forma odlična, v 78 nastopih je zabil 54 golov.

In zdaj bi lahko vnovič zamenjal delodajalca. Za Lukakuja se je resno ogrel Pep Guardiola, ki v njem vidi idealno zamenjavo za Sergia Agüera. Argentinec ima v zadnjem času precej težav s poškodbami, tako da je v tej sezoni začel samo dve prvenstveni srečanji, junija pa mu poteče pogodba.

Guardiola je že povpraševal po Lukakuju, toda iz Italije prihajajo informacije, da bo imel zelo resnega tekmeca za Belgijčev podpis. V boj zanj se bo namreč vključil tudi Mauricio Pochettino, ki bi Lukauja rad dal ob bok Neymarju in Mbappeju ter s tem naredil resnično ubijalski tercet.

Sedemindvajsetletni napadalec ima pogodbo z Interjem do julija 2024.