Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2021 17:20:29
Deli članek:

Liverpoolu NE GRE, Jürgen Klopp pa je izbral IDEALNO OKREPITEV: Z NJIM bi bilo VSE DRUGAČE!

Reuters

Po gostujočih zmagah nad Tottenhamom in West Hamom je Liverpool dvakrat zapored izgubil na Anfieldu.

Najprej ga je šokiral Brighton (0:1), nato še Manchester City (1:4). Redsom v tej sezoni ne gre po načrtih, naslov prvaka je skoraj že izgubljen, v angleškem prvenstvu je želja uvrstitev na eno od prvih štirih mest, ki zagotavljajo nastop v ligi prvakov.

Je pa Jürgen Klopp po poročanju Bilda že izbral idealno okrepitev, za katero je prepričan, da bi igro njegovega moštva dvignila na novo raven. Gre za Dayota Upamecana, branilca Leipziga, ki je sicer otrok francoskega Valenciennesa. Dvaindvajsetletnik je od tam odšel pred petimi leti in pol za 2,2 milijona evrov, potem pa je januarja 2017 odšel v Leipzig, ki je zanj odštel 10 milijonov evrov.


V zadnjih letih je postal eden najboljših osrednjih branilcev na svetu, tako da se je znašel na seznamu želja marsikaterega evropskega velikana. Septembra lani je debitiral tudi v francoski izbrani vrsti, za katero je zbral tri nastope.

Upamecano bi mu prišel zelo prav, saj je do konca sezone izgubljen tercet osrednjih branilcev Virgil Van Dijk-Joe Gomez-Joel Matip. Poleti bo fant lahko zapustil Leipzig v zameno za približno 45 milijonov evrov, a bo Liverpool imel hudo konkurenco, saj bi fanta zelo radi imeli tudi pri Bayernu ...