Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2021 13:03:43
Deli članek:

Na Realovem ČRNEM SEZNAMU tudi zvezdnik slovenske lige! Anketa je pokazala, da Realovega dresa ni vreden ...

Dreamstime

To niso ravno najbolj rožnati časi za madridski Real. In to je milo rečeno.

S 13 naslovi evropskih prvakov z naskokom najuspešnejši nogometni kolektiv v zgodovini je padel v zelo globoko luknjo. V tem koledarskem letu Real izgublja v ravno tolikšni meri kot tudi zmaguje. Polovična uspešnost pa je seveda za tako velik klub nadvse porazna, včeraj se je denimo proti zadnjeuvrščeni Huesci komaj rešil.

Realovi skromni rezultati so kot nalašč za osvetlitev najbolj črnih trenutkov kraljevega kluba. Španski eminentni športni časnik Marca je tako sestavil seznam igralcev, ki so se na Santiago Bernabeuu izkazali kot klasični 'strel v prazno'. Kdo so torej nogometaši, ki so po prihodu v Real najbolj razočarali?

Najbolj svež primer, ki je bil ob slabih Realovih rezultatih v zadnjem obdobju bržčas sprožilec za nastanek tega članka, je vsekakor Eden Hazard, ki več časa kot na igrišču preživi na masažni mizi, v rehabilitacijskih centrih ali pač na vadbi po posebnem programu. Trener Zinedine Zidane od njega nima veliko koristi. Fant za 115 milijonov evrov, kolikor so Španci zanj odšteli Chelseaju, je po mnenju mnogih fantastičen igralec, eden najboljših, a vodstvu in navijačem Reala to ne pomaga veliko.


Med tistimi, ki se jih v Madridu spominjajo z nelagodjem, se je – na drugem mestu  znašel tudi hrvaški nogometaš Robert Prosinečki, ki je pred 30 leti zablestel v dresu Crvene zvezde, potem pa na velika vrata prišel v Real, a se ni proslavil. Tudi njega so se oklepale poškodbe. Da je bila to katastrofa, danes pravijo Španci. V devetih mesecih je imel kar petkrat poškodovano mišico. Takratni evropski dragulj je pozneje prestopil v Barcelono in tako postal eden redkih, ki je igral za oba velika španska kluba, pri 33 letih pa okrepil ljubljansko Olimpijo in postal eden največjih tujcev v slovenski ligi vseh časov.

Reuters


"Imel sem smolo z mišicami in sem moral poskrbeti za sebe. To je življenje, to je nogomet. Takšne stvari se pač zgodijo, a sem zelo vesel, da sem zaigral za tako velik klub, kot je Real. Potem sem šel v Barcelono. Morda res nisem pokazal toliko, kot bi lahko, toda takšno je življenje," se je pred leti spominjal 'Veliki Žuti'.

Na neslavnem seznamu največjih Realovih spodrsljajev, ko gre za nakupe igralcev, so še Jonathan Woodgate, Arjen Robben, Kaka in Gareth Bale.

Šesterico so pri Marci uvrstili v anketo, obiskovalci spletne strani časnika pa so z veliko večino glas za tistega, ki je od vseh še najbolj razočaral, namenili Hazardu (49 odstotkov). Na drugem mestu je Kaka (17 %), sledijo Woodgate (14 %), Bale (13 %), Prosinečki (6 %) in Robben (1 %).

Profimedia