Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2021 12:31:01
Deli članek:

Je Guardiola že našel naslednika Agüera? Prvi na seznamu želja je ZVEZDNIK INTERJA

Profimedia
Trener Cityja Pep Guardiola.

Pep Guardiola si želi v svoje vrste pripeljati robustnega napadalca.

V nedeljo so Liverpool premagali brez "čistokrvnega" napadalca v postavi. Nekateri so to videli kot še en znak, da se Kun Aguero počasi poslavlja od Manchestra. Sicer sijajnemu napadalcu namreč poleti poteče pogodba, pogajanja o novi pa se še niso začela.

Sergio Agüero je najboljši strelec v zgodovini kluba z Etihada, toda v letošnji sezoni je zaradi poškodb in covida zaigral na le devetih tekmah. Vse glasnejše so govorice, da bo poleti po desetih letih zapustil Anglijo in se preselil v Pariz ali celo Barcelono.

Pep Guardiola naj bi se tako že oziral po novem napadalcu, ki naj bi pomagal zapolniti vrzel v napadu. Prvi na seznamu želja naj bi bil po pisanju dobro obveščenega portala Athletic Belgijec Romelu Lukaku.

Belgijec zagotovo ne bi bil poceni kljub ali pa prav zaradi Interjevega negotovega finančnega položaja. Navsezadnje so zanj pred dvema letoma odšteli 80 milijonov evrov, zato ne bodo pripravljeni na prodajo po diskontni ceni.

Potem je tu še vprašanje, kako bi se robustni Lukaku sploh vklopil v Guardiolovo filozofijo igre, zaradi česar številni v tem vidijo še eno prestopno bombo, ki bo prej ali slej izzvenela v prazno.

Toda Athletic v primerjavi s številnimi drugi portali le redko ustreli mimo.