Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2020 16:58:17
Deli članek:

Messi JASNO in BREZ OVINKARJENJA! To sta njegova NAJLJUBŠA trenerja!

Reuters

Lionel Messi je v svoji karieri pri Barceloni 'preživel' že veliko trenerjev.

Argentinski superzvezdnik pri katalonskem ponosu uživa kultni status. Messiju so večkrat očitali, da ima prevelik vpliv na moštvo Barcelone, da se vse vrti okrog njega. Žrtve tega vpliva naj bi bili tudi nekateri trenerji, ki se na vročem stolčku blaugrane niso najbolje znašli.
Lionel Messi je v nedavnem intervjuju spregovoril tudi o strategih, ki so ga v času njegove zgodovinske kariere usmerjali in trenirali. Najbrž ni večje presenečenje, da je Argentinec najprej izpostavil Pepa Guardiolo; ravno z njim sta stkala najbolj tesen odnos, Pep je bil tisti, ki je Messija postavil v znamenito vlogo v katalonski konici napada in pod njegovim vodstvom je bil Messi del ene najuspešnejših er v zgodovini klubskega nogometa. Drugi strateg, ki ga je omenil Leo, pa je bil Luis Enrique, ki je s Katalonci prav tako osvojil kar devet lovorik.
Večjih razpok v odnosu med Barcelonino desetico in trenutnim trenerjem Ronaldom Koemanom zaenkrat ni opaziti, da bi Nizozemec v očeh Messija (in navijačev Barcelone) dosegel podobno zaupanje kot prej omenjena trenerja, pa bo najbrž potrebna kakšna konkretna lovorika. Če bo Messi takrat, ko se bo o njih odločalo, sploh še član zasedbe s Camp Noua.