Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2020 09:52:40
Deli članek:

V Parizu pripravljajo teren! MESSI tako blizu ni bil še NIKOLI!

Profimedia

Mauricio Pochettino je glavni kandidat za trenerski stolček PSG-ja.

Bogati pariški lastniki so pred dnevi z mesta glavnega trenerja odpustili Thomasa Tuchla. Štiri mesece po tem, ko je Nemec ekipo prvič pripeljal do finala elitne lige prvakov, in neposredno po visoki zmagi (4:0 proti Strasbourgu) v francoskem prvenstvu.

Po poročanju vseh francoskih medijev je najverjetnejši naslednik Argentinec Mauricio Pochettino, ki si je po dolgoletnem sodelovanju s Tottenhamom vzel nekaj časa za premor in odmik od zelenic. Ravno dogovor s Pochettinom pa naj bi bil ključen za veliko željo Parižanov; prihod Lionela Messija. Zvezdniku Barcelone pogodba poteče konec junija, želja po odhodu iz kluba pa po mizernem uvodu v sezono najbrž ni nič manjša. Argentinskega genija v Parizu odkrito snubijo že nekaj časa, svoje je dodal tudi Neymar, zdaj pa bo na klop skoraj zagotovo sedel še Messijev rojak. Mauricio Pochettino je v preteklosti že večkrat spregovoril o tem, da bi si želel sodelovati z Messijem.

Pomembno vlogo pri končnem razpletu bodo zagotovo odigrale tudi predsedniške volitve pri blaugrani. Nov predsednik katalonskega ponosa bo znan konec januarja, vsi kandidati pa so sicer jasno povedali, da je del njihovih načrtov tudi najboljši igralec v zgodovini kluba.