stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 02.12.2020 23:00:35

PSG po zmagi nad rdečimi vragi tik pred napredovanjem

Reuter
Nogometaši Paris Saint-Germaina imajo po zmagi na Old Traffordu proti Manchester Unitedu s 3:1 v elitni ligi prvakov vse v svojih rokah, kar se tiče napredovanja v osmino finala. Slovenska nogometaša, Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) in Miha Blažič (Ferencvaros) pa sta bila v skupini G nemočna proti Juventusu oz. Barceloni.

Blažič je na mestu osrednjega branilca odigral celotno tekmo proti Kataloncem, ki so že v prvem polčasu kljub odsotnosti Lionela Messija postavili stvari na svoje mesto. Antoine Griezmann je sijajno zadel s peto v 14. minuti, v razmaku 14 minut sta nato zadela še Martin Braithwaite (20.) z neposredne bližine in Ousmane Dembele z bele točke (28.) za končnih 3:0.

Verbič je za Kijevčane tokrat na zgodovinski tekmi v Torinu začel v prvi postavi, odigral pa je 71 minut. Tekmo, ki so jo belo-črni po zadetkih Federica Chiese (21.), Cristiana Ronalda (57.) in Alvara Morate (66.) dobili s 3:0, je prvič v ligi prvakov sodila ženska, Francozinja Stephanie Frappart.

Najbolj zanimiv je bil sicer obračun skupine H na Old Traffordu. Tamkajšnji rdeči vragi bi si s točko zagotovili nastop v osmini finala, a so pri izidu 1:1, v prvem polčasu sta zadela Neymar (6.) in Rashford (32.), v drugem delu zapravili nekaj lepih priložnosti za vodstvo. Nato pa je po odbiti žogi po kotu za 2:1 zadel Marquinhos (69.). V sodnikovem dodatku je drugi gol na tekmi dosegel Neymar in Parižanom zagotovil tretjo zmago v skupini.



V njej imajo zdaj United, PSG in Leipzig po devet točk. Parižani si lahko zagotovijo napredovanje s točko na domači tekmi proti Istanbul Basaksehirjem v zadnjem krogu prihodnji teden, medtem ko bo drugega potnika v izločilne boje, če PSG ne izgubi, odločil neposredni obračun v Nemčiji med Leipzigom in Manchester Unitedom.

Prvo mesto v skupini E si je z gostujočo zmago 4:0 proti Sevilli zagotovil Chelsea. Vse štiri zadetke je dosegel Olivier Giroud (8., 54., 74., 83.). Španci v osmino finala potujejo z drugega mesta. V skupini G pa si je napredovanje po izenačenem izidu 1:1 proti Laziu zagotovila Borussia Dortmund.

Slednja je pred tekmo sicer prejela novico, da bo njihov napadalec in prvi strelec lige prvakov Erling Haaland zaradi natrgane mišice počival do konca koledarskega leta, vseeno pa so po zadetku Raphaela Guerreira (44.), ki ga je nato izničil Ciro Immobile (67.) po uspešno izvedeni enajstmetrovki, prišli do izločilnih bojev. Lazio se bo v zadnjem krogu za napredovanje doma pomeril z belgijskim Club Brugge, ki je bil drevi s 3:0 boljši od Zenita.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike