stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 02.12.2020 19:06:26

Mura in Bravo v močnem sneženju brez zadetkov

Nogometaši Mure in Brava so se v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

* Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Perger, Friš.
* Strelci: /.
* Mura: Zalokar, Travner, Lovrić, Maruško, Karničnik, Horvat, Kouter, Bobičanec, Štrakl (od 46. K. Cipot), Marić (od 68. Filipović), Maroša (od 82. Žižek).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Žinko, Klemenčič, Španring, Maher, Ogrinec, Agboyi, Kancilija (od 53. Kramarič), Kidrič, Šego (od 84. Kirm).
* Rumeni kartoni: Karničnik; Agboyi, Maher, Kramarič.
* Rdeči karton: /.

V zahtevnih vremenskih pogojih, v Murski Soboti je vso tekmo snežilo, druga tekma 15. kroga PLTS ni postregla z ravno kakovostno predstavo. Mura in Bravo sta po remiju brez zadetkov ostala na drugem oz. osmem mestu.

V močnem sneženju je prvi nevarneje poskusil Luka Bobičanec, ki je bil v tretji minuti malenkost nenatančen z levico. Ob koncu 17. minute so zapretili tudi nogometaši Brava, a je bil strel Micheleja Šega prešibek za Marka Zalokarja.



V 31. minuti je Miha Kancilija nekoliko s strani poskusil od daleč in ogrel dlani Zalokarja. Bravo si je priigral najlepšo priložnost v prvem delu, ko je v kazenskem prostoru močno sprožil Šego, a je Zalokar z zadnjimi močmi žogo preusmeril v kot.

Nato so se prebudili tudi domači. Streli Luke Marića in dvakrat Tomija Horvata niso našli cilja, v 42. minuti pa je Bobičanec že preigral vratarja Igorja Vekića, a je bil preveč v kotu, da bi lahko nevarneje sprožil proti vratom.

Hrvat v dresu črno-belih je bil nevaren tudi na začetku drugega dela, ko je poskusil s prostega strela povsem z leve strani, vendar je bil Vekić ob preletu žoge mimo vseh igralcev dovolj pozoren, da je žogo z nogo odbil. Od daleč sta nato pri domačih poskušala še Nino Kouter in rezervist Kai Cipot, toda nista ogrozila Vekića.

v 74. minuti je v enem redkih poskusov gostov z glavo nenatančno meril Rok Kidrič, v zadnje četrt ure pa je spet od daleč poskusil Bobičanec, a mu je tokrat osrednji branilec Marko Klemenčič strel blokiral.

Mura bo v 16. krogu v soboto gostovala pri Aluminiju v Kidričevem, Bravo pa bo v nedeljo doma gostil Tabor Sežano.

Značke: dp, mura, bravo

Članki iz rubrike