nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
4 23.11.2020 17:59:41

PREOBRAT v primeru KAMPL? Ali se nemški Slovenec želi vrniti pod zastavo? Tu je njegov ODGOVOR!

Grega Wernig
Kevin Kampl je samemu sebi že večkrat zaprl vrata slovenske izbrane vrste, a očitno o reprezentančnem koncu vendarle ni prepričan.

V pogovoru za spletno stran 24ur je v Nemčiji rojeni Kampl povedal, da bi rad, če bo šlo, "še kdaj igral za Slovenijo. Trenutno s takšnim številom tekem za klub pač ni šlo. Takšno odločitev sem moral sprejeti zase in tako sem se pač odločil." Tridesetletni član RB Leipziga in eden vidnejših nogometašev v nemškem prvenstvu je pri tem dodal, da je bil žalosten, celo jezen, ker se je v slovenski javnosti ustvarilo mnenje, da za slovensko reprezentanco ne želi več nastopati ali da naj bi imel težave z nekom v reprezentanci. "Nikoli ni bilo tako, vedno sem se dobro počutil v reprezentanci z drugimi fanti."

Zanimivo, Matjaž Kek je ob vrnitvi na mesto selektorja dejal, da razmišlja o Kamplu in da se želi z njim pogovoriti, saj bi ga rad videl v svoji ekipi.


Kampla je že v mlado izbrano vrsto vključil Tomaž Kavčič, v članski ekipi pa mu je leta 2012 prvi dal priložnost Slaviša Stojanović. V šestih letih je zbral 28 nastopov ter v mreži Albanije in San Marina spravil dve žogi. Sodeloval je v treh kvalifikacijskih ciklih – za SP 2014, EP 2016 in SP 2018.

Pred dvema letoma je zvezi sporočil, da se na reprezentančna vabila ne bo več odzival. "Žal mi je, da je sprejel takšno odločitev. Gre za odličnega, vrhunskega nogometaša, kar dokazuje že vrsto let v klubu. Mogoče smo v izbrani vrsti do njega kritični, toda reprezentanca ima drugačen slog igre kot klub. Res mi je žal in potihoma upam, da si bo premislil in pomagal Sloveniji," je takrat povedal začasni selektor Igor Benedejčič. Slednji je v istem obdobju ostal tudi brez Valterja Birse, Boštjana Cesarja in Milivoja Novakovića, ki so dali prednost mlajšim.

Pred kratkim je Kampl v pogovoru za nemški Bild pojasnil, da je vedno rad igral za slovensko izbrano vrsto, a da je moral zaradi utrujenosti in poškodb nekaj spremeniti: "V zadnjih osmih letih sem igral na treh ravneh. Tako ni šlo več naprej. Telo mi je dalo vedeti, da moram biti pošten do sebe. Zdaj lahko reprezentančne premore izkoristim za regeneracijo."

Članki iz rubrike