Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2020 17:02:51
Deli članek:

Nekdanji soigralec Sarme doživel že DRUGO UGRABITEV, a tokrat razlog ne bi mogel biti BOLJ BIZAREN

Profimedia

Si predstavljate, da vas že drugič ugrabijo ...

Ravno to se je zgodilo zdaj že upokojenemu nigerijskemu nogometašu, ki je del kariere slačilnico v Udinah delil z enim najboljših vratarjev na svetu Samirjem Handanovićem. Christian Obodo se je v kremplje ugrabiteljev prvič ujel leta 2012, na vrhuncu svoje igralske poti, ko so od njegovih bližnjih za njegovo izpustitev zahtevali plačilo 150.000 evrov. Takrat se je drama srečno končala, policija ga je namreč dan pozneje rešila.

Tokrat je nekdanji nigerijski reprezentant, ki je medtem že končal svojo kariero in se vrnil v domovino, doživel še drugo nočno moro. Bil je v družbi dekleta v mestu Warri na jugu Nigerije. Parikral je svoj avtomobil, da bi za mamo kupil lubenico in jabolka. Nenadoma so se pred njima pojavili ugrabitelji, ga zgrabili, vrgli v prtljažnik ter odpeljali.

"V mene so uperili pištolo in me odpeljali v bližino rafinerije, blizu moje hiše. Tam so mi zavezali oči, me posedli na zadnje sedeže in me začeli udarjati. Eden med njimi mi je dejal, da mi bo razstrelil glavo, če se ne umirim. Uspel sem jim povedati, kdo sem, takrat pa so dojeli, da nisem ta, ki so ga iskali," je za britanski BBC razlagal Obodo.

Eden od ugrabiteljev ga je na njegovo srečo prepoznal, takoj je vedel, da so odpeljali nekdanjega nogometaša. "Takrat sem vedel, da nisem bil njihova tarča, da je prišlo do pomote. A še vedno sem v šoku, saj mi ni jasno, zakaj so me ugrabili na tako krut način. Vzeli so mi diamantni prstan, ročno uro, ogrlico, želeli so tudi denar. A ga niso dobili, saj sem imel le kartice," je še dodal.

Danes 36-letni Obodo je nekdanji nogometaš Perugie, Fiorentine, Udineseja, Torina in Lecceja v Italiji, pozneje pa je igral še v Belorusiji, na Portugalskem, v Grčiji in Romuniji. Za reprezentanco je na 21 tekmah dosegel štiri zadetke.