vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

sta
sta
2 13.08.2020 18:34:43

Zaključni turnir lige prvakov TUDI V PRIHODNJE?!? Aleksander Čeferin je razkril načrte in napovedal ...

Profimedia
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin se razgovoril za Francosko tiskovno agencijo AFP.

Turnir najboljših osmih evropskih ekip v mehurčku na Portugalskem se je začel sinoči s prvo četrtfinalno tekmo med PSG in Atalanto (2:1), končal pa se bo 23. avgusta s finalom.

"Takšen turnir bi lahko bil zanimiv v prihodnje, vendar mislim, da ga je nemogoče izpeljati, saj je koledar tekem in tekmovanj preveč zgoščen," je dejal Čeferin novinarju AFP v Lizboni.

"Enostavno ne vidim možnosti, da bi v maju izpeljali tedenski ali dvotedenski turnir. Mislim, da je nemogoče," je poudaril Čeferin.

Pred izbruhom pandemije novega koronavirusa je Uefa preučevala možnosti za preoblikovanje lige prvakov. Novosti je nameravala uvesti 2024.

Koronska kriza je tudi Uefi močno spremenila načrte. Čeferin je prepričan, da se bo letošnja sezona uspešno končala tako v ligi prvakov kot evropski ligi, ki po podobnem sistemu poteka v Nemčiji."Po naravi sem optimist. Verjamem, da se bodo zadeve okoli virusa izboljšale in da se bo nogomet naslednje leto vrnil v normalne tirnice. Tu mislim predvsem na gledalce, ki so duša tega športa," je dejal Čeferin.

"Veste, da do marca nismo imeli nobenih načrtov. Nato smo imeli načrt B, načrt C, načrt D ... Moramo se prilagoditi, saj se svet ne sme zaustaviti zaradi tega virusa," je dodal Slovenec, ki je predsednik Uefe postal 2016, poroča AFP.

"Pričakujem in upam, da bomo čim prej dobili cepivo, kajti naši načrti za naslednje leto ne predvidevajo več tovrstnih turnirjev," je povedal Čeferin.

Pogovor za AFP je potekal dan po uvodni četrtfinalni tekmi, ki so jo Parižani dobili v izdihljajih.

"Vseskozi sem verjel v projekt zaključnega turnirja. Na trenutke sem bil malce živčen, a vseskozi prepričan, da nam bo uspelo. Zdaj, ko so vse ekipe tukaj v mehurčku na Portugalskem, mi je precej odleglo. Igralci so bolj na varnem, kot bi bili doma, kjer bi imeli več stikov z bližnjimi in prijatelji," je zaključil Čeferin.

Članki iz rubrike