tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

nu
nu
1 15.07.2020 10:31:59

BOMBA! Angleška nogometna zver, priljubljeni Akinfenwa, dočakala KLIC JÜRGENA KLOPPA (video)

Profimedia
V javnost je prišel posnetek telefonskega pogovora med Akinfenwo in Kloppom.

Nogometaš z nigerijskimi koreninami že dolgo opozarja nase s svojo postavo. Kljub prekomerni teži že od leta 2001 uspešno gradi kariero, katere vrhunec je doživel pri 38 (!) letih - z Wycombejem, klubom s severozahodnih obronkov Londona. Ta se je prvič v 133-letni zgodovini uvrstil v angleško drugo ligo (championship), enako pa se je prvič v ta rang tekmovanja uvrstil Adebayo Akinfenwa.

Akinfenwa 2
Profimedia


Wycombe Wanderers je v finalu tretjeligaškega tekmovanja z 2:1 premagal Oxford United. Akinfenwa, ki je bil v tej sezoni z 10 zadetki najboljši strelec ekipe, je po velikanskem uspehu izjavil, da je edini človek, ki se mu zdaj lahko javi, le Jürgen Klopp. Nogometaš je veliki navijač Liverpoola, obenem pa zelo ceni nemškega stratega. Z njim je želel poklepetati o dveh velikih dosežkih  napredovanju Wycombeja in naslovu angleškega prvaka Liverpoola. Predvsem pa se je navezal na svojo izjavo izpred štirih let, ko je Wimbledonu pomagal do uvrstitve v tretjo ligo in zatem ostal brez kluba. Takrat je dejal: "Mislim, da sem v resnici nezaposlen, tako da pozivam vse trenerje, da me lahko pokličejo po WhatsAppu in mi ponudijo službo."

Zdaj je povedal nekoliko drugače. "Dovolite mi, da nekaj povem. V tem trenutku je Jürgen Klopp edina oseba, ki me lahko pokliče po WhatsAppu, tako bi lahko skupaj slavila," so bile besede Akinfenwe. Le nekaj trenutkov pozneje mu je res zazvonil mobilni telefon.

"Lep pozdrav, velik človek. Čestitam ti. Gledal sem tekmo, a nisem videl tega intervjuja, v katerem si me pozval. Jordan Henderson mi je povedal, da me želiš slišati. No, tukaj sva ... Čestitam. Vedno sem bil prepričan, da si igralec za najmanj raven championshipa, zdaj pa si končno tam. To je bila velika, velika zmaga. Upam, da boste v teh čudnih časih ta uspeh primerno proslavili," je dejal Klopp. Akinfenwa pa preprosto ni mogel verjeti in bil vidno ganjen. Posnetek si je ogledalo že tri milijone ljudi.

Članki iz rubrike