janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

img-20200728-wa0014_A2P7VxD Odkrito.si

»To je prava balkanska celulitična rit!«

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

nu
nu
0 07.07.2020 16:23:33

GROZLJIVA NAPOVED! Koronavirus povzročil KAOS, številke so ASTRONOMSKE in šokirajo

Profimedia
Evropsko združenje klubov (ECA) je izdelal študijo, v kateri je raziskal, koliko denarja bo zaradi pandemije koronavirusa izgubil nogomet.

Skupaj približno štiri milijarde evrov - to je vrtoglava številka, ki naj bi do konca naslednje sezone izgubili nogometni klubi iz 55 evropskih držav, torej tudi iz Slovenije. Do konca te sezone bo izguba 1,6 milijarde, v naslednji pa 2,4 milijarde evrov.

"Rezultati kažejo, da je finančni vpliv koronavirusa na evropske klube že v tem trenutku šokanten. Na žalost se bo nadaljeval tudi v prihodnji sezoni, tako da bo to prava eksistenčna kriza na nogomet," je dejal izvršni direktor ECA-e Charley Marshall.Zaradi pandemije se je vrednost igralcev in klubov močno zmanjšala, igranje pred praznimi tribunami pa je še dodatno ogrozilo zaslužek. V desetih ligah, med njimi je tudi pet najmočnejših - angleška, španska, italijanska, nemška in francoska -, so klubi zaradi neprodanih vstopnic doslej zabeležili 400 milijonov evrov izgube. Ta znesek bo vsaj trikrat večji, če bodo vrata stadionov še naprej zaklenjena.

Vrednost igralcev je padla, prihajajoči prestopni rok pa bo razkril, kako močno je koronavirus v resnici zarezal v trg nogometašev.

Članki iz rubrike