Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 07.07.2020 14:56:58

Mariborčani VROČA ROBA! Koprčani v lov na VIJOLIČASTE, želja sta tudi DVA KAPITALCA!

Drago Wernig - TAKA
Medtem ko je deseterica slovenskih prvoligašev osredotočena na končnico prvenstva, so Koprčani že v filmu prihodnje sezone, ko se bodo po treh letih znova predstavili med elito. Pričakovanja so velika in na Bonifiki ne skrivajo, da se nameravajo močno okrepiti, prve nove moči naj bi razkrili v prihodnji dneh.

Po koncu karantene zaradi epidemije so se Koprčani vrnili k treningom in odigrali nekaj prijateljskih preizkušenj, na katerih so opozorili nase. Dokazovali so, da ob prekinjenem drugoligaškem prvenstvu niso bili po naključju na vrhu lestvice in da si zaslužijo igranje med elito, nato je Miran Srebrnič svojim varovancem namenil nekaj oddiha. A ne predolgega, že prejšnji teden so se kanarčki znova vrnili na Bonifiko in začeli priprave na prvoligaške izzive.

Medtem je kajpada vseskozi živahno tudi v klubskih pisarnah, kjer strokovno vodstvo v navezi z vodilnimi možmi sestavlja igralski mozaik, ki bi bil sposoben uresničiti velika pričakovanja. Za zdaj je bilo v ospredju podaljšanje pogodb, nadaljnjo zvestobo so obljubili Ivan Vargić, ki nima več statusa posojenega igralca Lazia, Luka Badžim, Marko Pejić, Ivan Borna Jelić Balta, Denis Cerovec in Žan Bešir, po treh sezonah se je v Koper vrnil 26-letni čuvaj mreže David Adam.

Seveda so se zgodili tudi odhodi. Na Bonifiki niso podaljšali sodelovanja z Damirjem Hadžićem, ki je po poškodbi Ivice Guberca nosil kapetanski trak, v rumeno-modri opravi prav tako ne bodo več igrali Goran Galešić, Dejan Djermanović, Edi Baša in Primož Bužan.

Ne Rajčević, temveč Burin?
Navijači na Obali seveda nestrpno pričakujejo nove obraze in zdi se, da bo njihova radovednost kmalu potešena. "Močno upam, da bomo že ta teden lahko predstavili tri okrepitve," je dejal Ante Guberac. "To bodo prve tri nove moči, ki jih takoj nujno potrebujemo, nato bomo prežali na priložnost, da v svoje vrste privabimo še dva igralca. Takšna, ki bosta predstavljala dodano vrednost in močno zaostrila konkurenco v ekipi. Dve veliki ribi. 'Kapitalca', kot radi pravimo," se je skrivnostno nasmehnil koprski predsednik, a kaj več je bilo iz njega težko izvleči.



Popolnoma jasno je, da smo želeli izvedeti, kdo bo sestavljal trio, ki naj bi se že zelo hitro pridružil vadbi pod taktirko Mirana Srebrniča. "Lahko vam povem, da bo eden izmed njih osrednji branilec. Slovenski," se je odzval prvi mož kanarčkov, na dodatna vprašanja ni bil pripravljen odgovarjati.

V preteklih dneh smo pisali o možnosti, da bi se utegnil domov vrniti Aleksander Rajčević, a nekateri viri namigujejo, da naj bi bil takšen scenarij vendarle bolj malo verjeten. Navsezadnje bržčas tudi zaradi nesrečne poškodbe izkušenega Primorca na večnem derbiju, poleg tega mu bodo aktualni prvaki menda ponudili podaljšanje sodelovanja in bolj ali manj je jasno, da ga bo težko zavrnil. Zato naj bi se na Bonifiki začeli ozirati po mlajši rešitvi in na uho nam je prišla informacija, da bi to utegnil biti Matija Burin iz Olimpije, za katerega sicer nekateri zagotavljajo, da naj bi že imel sklenjen dogovor s soboškim prvoligašem.

Palčič in Barišić ali Mulahusejnović
Več naj bi bilo torej znanega v prihodnjih dneh, ko naj bi bilo prav tako konec ugibanj o vrnitvi Mateja Palčiča. Desni bočni branilec naj bi bil blizu prekinitve pogodbe s Sheriffom iz Tiraspola in v Kopru so skoraj prepričani, da si bo otrok Kopra spet nadel dres kanarčkov, čeprav določeni krogi blizu igralca pravijo, da ima na mizi še nekaj zanimivih možnosti ...

Novo moč namerava novi oziroma stari prvoligaš razkriti tudi v konici napada. Že nekaj časa je aktualna zgodba z Maksom Barišićem v glavni vlogi, ampak njegovi delodajalci v Catanii so trd pogajalec in za zdaj njegov nadaljnji status še ni dorečen, v Kopru pa ne skrivajo, da so z dovoljenjem Maribora že vzpostavili stike tudi z Nardinom Mulahusejnovićem, ki pod Kalvarijo ni dočakal prave priložnosti. Želja po sodelovanju naj bi bila obojestranska, a seveda imajo svoje zahteve tudi vijoličasti. V vsakem primeru pa naj Miran Srebrnič v prihodnji sezoni ne bi imel na voljo tako Maksa Barišića kot Nardina Mulahusejnovića, v konici napada naj bi bil eden izmed njiju ...

Značke: koper, slovenija

Članki iz rubrike