državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 06.06.2020 18:19:20

Fifa pozvala k pogovorom o omejitvah plač in prestopov

Reuters
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je zaradi koronske krize pozval k pogovorom o predlogih za implementacijo omejitve plač in prestopnih zneskov nogometašev.

Fifa načrtuje, da bo v prihodnjih tednih izpolnila načrte za paket pomoči v krizi, ki jo je nogometu povzročila pandemija novega koronavirusa.

Aprila je oznanila, da bo med 211 članic razdelila 133 milijonov evrov, "kar bo prvi korak načrta". Kmalu zatem je Evropska nogometna zveza (Uefa) obelodanila, da bo svojim 55 članicam namenila 236,5 milijona evrov.


Prejšnji mesec sta tako nemška nogometna zveza kot predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge pozvala nogometno industrijo k pogovorom o omejitvah plač in reformam prestopnega sistema, da bi nogomet ostal "kredibilen".

"Osebno sem za jasnejša in strožja finančna pravila s polno transparentnostjo in načeli dobrega vladanja. Tu ne gre le za prestopni sistem, ampak celoten nogometni ekosistem," je med drugim zapisal Infantino.

Kot ena od posledic krize naj bi bili tudi nižji prestopni zneski. Nedavna študija računske firme KPMG je med drugim pokazala, da bi vrednost nogometašev v desetih najmočnejših evropskih ligah lahko padla za skoraj deset milijard evrov zaradi pandemije oziroma njenih posledic.

Članki iz rubrike