pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ba
ba
0 06.06.2020 16:14:08

MITJA VILER pred prvo POKORONSKO tekmo: Tudi v tujini NI VELIKO takih

Grega Wernig
Vijoličasti bodo merili moči z dvakratnimi prvaki.

Mariborčani bodo v nedeljskem večeru ob Kamniški Bistrici proti Domžalam odigrali zadnjo preizkušnjo prvega pokoronskega kroga. In hkrati bo to tekma številka 1000 za vijoličaste na slovenskem prvoligaškem prizorišču. "Tudi drugod v tujini ni veliko klubov, ki so ves čas v elitnem tekmovanju. Ob Mariboru le še Celje, kar je poudarek stanovitnosti. Vzponov je bilo veliko, vmes tudi nekaj padcev in ne dvomim, da je to šele prvih 1000 tekem bogate klubske zgodovine," pravi Mitja Viler in razkriva utrip vijoličaste slačilnice pred novim začetkom. "Res gre za nek nov začetek, kot bi šele začeli prvenstvo. Prisotna je določena mera vzhičenosti, za nami so različni opravki, od testiranja do zdravniških pregledov. Zaradi različnih okoliščin ne gledam na 26. krog kot na nadaljevanje, ampak bolj kot nov začetek. Do konca prvenstva je malo tekem in moramo takoj stopiti na plin."

Izhodišče je takšno, kot si ga v Ljudskem vrtu niso želeli, Olimpija je na vrhu kar precej oddaljena. "Tudi če bi imeli prednost, bi razmišljali enako. V vsakem primeru bi bil prisoten določen pritisk. Zdaj ga imamo, da skušamo osvojiti čim več točk. Zmaga v Domžalah bi nam dala zagon za naslednje tekme in verjamem, da bomo uspešni," dodaja novi kapetan 15-kratnih prvakov.

Nedeljski dvoboj bo zaznamoval tudi debi Sergeja Jakirovića. "Kot profesionalci moramo vedno upoštevati trenerja. Treningi so intenzivni, odlični, kar pa je veljalo tudi prej. Vedno je bil Maribor sinonim za odlične treninge in verjamem, da bomo to zdajšnjo intenzivnost vadbe v preteklih tednih skupnega sodelovanja prenesli na tekmo," poudarja Mitja Viler.

Članki iz rubrike