Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.06.2020 18:47:00

Za uvod zgolj 45-minutna tekma: Španski nogomet se vrača dan prej od načrtov

Španski ljubitelji nogometa bodo lahko vrnitev igralcev na zelenice pozdravili že dan prej, kot je bilo načrtovano. Ne sicer v elitni ligi, ampak v drugoligaški konkurenci, Rayo Vallecano in Albacete bosta namreč že 10. junija odigrala drugi polčas tekme, ki so jo 15. decembra prekinili zaradi žaljivih vzklikov navijačev, poroča dpa.

Domači navijači so konec prejšnjega leta z vzkliki žalili nogometaša Albaceteja, ukrajinskega reprezentanta Romana Zuzuljo, ki je kratek čas nastopal tudi za njihov klub, nato pa ga ravno zaradi pritiska navijačev moral hitro zapustiti. Navijači ga obtožujejo, da je nacist, da pri njih ni dobrodošel, pa so pokazali z neprimernimi vzkliki, zaradi katerih je sodnik po 45 minutah prekinil tekmo.

Zuzulja je namreč v enem od pogovorov izrazil svoje desničarske poglede, a se je nato v obrambi opravičeval, da ga je novinar napačno razumel, ko je govoril o svoji državi in vojski, ki se bori proti Rusom. Nogometaš naj bi vojsko tudi finančno podpiral.



"Nikoli nisem bil povezan s skrajnimi desničarskimi skupinami," pa je v pismu navijačem Raya zatrdil Ukrajinec, a mu očitno tega niso verjeli.

Rayo so zaradi nešportnega obnašanja navijačev kaznovali s plačilom 18.000 evrov, začasno pa so tudi zaprli eno od tribun.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike