stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 01.06.2020 23:00:03

Leipzig do zmage in tretjega mesta brez Kampla

V nemškem nogometnem prvenstvu je Leipzig z zmago v Kölnu s 4:2 zaključil 29. krog tekmovanja. Kevin Kampl je zaradi poškodbe mišice izpustil še drugo zaporedno tekmo Leipziga, potem ko vodilni možje niso želeli tvegati poslabšanja stanja nekdanjega slovenskega reprezentanta.

Kampl je sicer pred dvobojem s Kölnom spregovoril o slabostih svojega moštva. Sebi in soigralcem očita predvsem veliko število neodločenih izidov, brez katerih bi po mnenju slovensko-nemškega nogometaša Leipzig lahko zasedal celo vrh lestvice nemškega prvenstva.

"Izgubili smo preveč točk. Privoščili smo si preveč neodločenih izidov na tekmah, po katerih bi morali zelenico zapustiti kot zmagovalci," je za DAZN razložil Kampl.

"To pušča nekaj grenkega priokusa, saj bi lahko z izgubljenimi točkami konkurirali na vrhu lestvice," je še dodal v Solingenu rojeni nogometaš, ki je za slovensko reprezentanco zbral 28 nastopov.


Na današnji tekmi zaradi težav z mišico ni zaigral, Köln pa je na njej povedel v sedmi minuti, ko je zadel Jhon Cordoba. Leipzig je že v prvem delu zadel dvakrat in na odmor odšel s prednostjo. V 20. minuti je izenačil Čeh Patrik Schick, osem minut kasneje pa je za vodstvo gostov z 2:1 zadel Christopher Nkunku.

Timo Werner je na začetku drugega polčasa povišal vodstvo Leipziga. Dosegel je že 25. zadetek v sezoni, s čimer na lestvici strelcev zaostaja le za napadalcem Bayerna Robertom Lewandowskim, ki je zadel 29-krat. Upanje na preobrat je kozličkom iz Kölna v 55. minuti vzbudil Anthony Modeste z močnim strelom iz 20 metrov. Za končnih 4:2 za Leipzig pa je dve minuti kasneje kasneje zadel Dani Olmo.

Leipzig je z zmago skočil na tretje mesto in prehitel Borussio iz Mönchengladbacha ter Bayer iz Leverkusna, ki zdaj zasedata četrto in peto mesto. Dve točki pred Leipzigom ima na lestvici Borussia Dortmund, ki je v nedeljo zanesljivo ugnala Paderborn s 6:1, na vrhu pa proti novemu, že 26. naslovu drvi Bayern, ki je po zmagi nad Fortuno iz Düsseldorfa s 5:0 ohranil sedem točk prednosti pred zasledovalci.

V sredo, 3. junija bo na sporedu pomembna zaostala tekma v boju za obstanek med Werderjem iz Bremna in Eintrachtom iz Frankfurta, 30. krog pa bodo v Nemčiji odigrali med 5. in 7. junijem.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike