kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 30.05.2020 19:01:34

Bo kaznovan? SVET GA SLAVI! Glejte, kaj je naredil nogometaš Schalkeja - O TEM GOVORIJO VSI!

Na naslovnice vseh svetovnih športnih (pa ne samo športnih) medijev se je spravil ameriški vezist Schalkeja.

Weston McKennie je sicer s svojim Schalkejem izgubil 0:1 proti Werderju, njegova ekipa pa nadaljuje z obupnimi predstavami po ponovnem zagonu bundeslige. Toda zato je ameriški vezist zmagal neko drugo tekmo, in sicer je osvojil srca tako številnih rojakov kot mnogih ljudi po vsem svetu. McKennie si je namreč izdelal poseben trak, ki ga je nosil okoli roke in s katerim je pozival k pravici za tragično umrlega Georga Floyda. 

Gre seveda za temnopoltega mladeniča, ki ga je v ponedelejk v Minnapolisu ob aretaciji ubil policist, potem ko je kar devet minut klečal na njegovem vratu in ignoriral pozive, da njegova žrtev ne more dihati ter da se duši. Ob srditih izgredih povseh ZDA so se a tragično umrlega Floyda postavili mnogi ameriški športniki, McKennie pa je eden redkih, ki trenutno igra, zato je pozornost toliko večja. Kar je znal izkoristiti. Kot lahko vidite spodaj je na trak napisal 'Pravica za Georga Floyda.' 

Američani zahtevajo sodni postopek tako za tega policista kot za tri, ki so bili zraven, a niso ukrepali. Zanimivo pa bo zdaj videti, kaj bo z McKennijem. Pravila bundeslige tako kot pravila vseh evropskih lig seveda prepovedujejo kakršnakoli sporočila. Celo skrita, kaj šele takšna, ki se jih vidi ves čas. Po pravilih bi morala maldeniča doleteti kazen, a mnogi pozivajo, da se to ne bi smelo zgoditi. 

ezrpe-5xqaakb6i

Članki iz rubrike