mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 29.05.2020 19:57:47

Zanimiva novica iz ZDA! Finale LIGE PRVAKOV bo, vendar ...

Profimedia
New York Times je pisal o letošnjem finalu lige prvakov.

Po poročanju ameriškega New York Timesa Evropska nogometna zveza letošnjega finala lige prvakov zaradi pandemije koronavirusa ne bo mogla izpeljati v turškem velemestu Istanbulu, temveč bodo finale preselili na drugo lokacijo. Kot možna lokacija se omenja Lizbona. Uefa teh navedb "ni potrdila in ne zanikala". Tiskovni predstavnik krovne federacije za nogomet na stari celini je na vprašanje časnika dejal, da proučujejo več možnosti in da odločitev še ni bila sprejeta.

Delovna skupina Uefe je s predstavniki lig in klubov razpravljala o datumih in načinu, kako končati aktualno sezono lige prvakov, ki je ohromljena zaradi pandemije novega koronavirusa. Evropska federacija bo po napovedih dokončno odločitev sprejela po izvršni seji Uefe, ki bo predvidoma 17. junija, pogovori Uefe z uradniki v Istanbulu pa naj bi bili končani prihodnji teden, navaja časnik.

Španski mediji so špekulirali o Lizboni kot o možnem novem prizorišču, kjer bi tekmovanje izpeljali pred praznimi tribunami, je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa. Lizbona je sicer bila skupaj z Istanbulom v ožjem izboru za prizorišče finala elitnega klubskega tekmovanja v sezoni 2019/20.

Predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je 23. maja v pogovoru za Dnevnik potrdil, da bo o organizaciji lige prvakov v avgustu odločal izvršni odbor Uefe, katerega zasedanje so prestavili na 17. junij, saj morajo do takrat zaključiti dogovore z vsemi gostitelji evropskega prvenstva 2021.



"S tremi mesti se še pogajamo in rešujemo nekatera pravna vprašanja. Če ne bomo našli skupnega jezika, bomo evropsko prvenstvo organizirali v devetih ali desetih evropskih mestih. Ligo prvakov bomo na vsak način izpeljali v avgustu, v igri pa je več možnosti. Ostale so nam še štiri tekme v osmini finala, potem pa so možni različni scenariji. Morda bo v četrtfinalu in polfinalu samo po ena tekma, možna je tudi organizacija zaključnega turnirja. Z igranjem na nevtralnem igrišču bi klubom zagotovili popolno izolacijo," je povedal Čeferin za Dnevnik.

Delovna skupina, ki jo sestavljajo Uefa, Evropsko klubsko združenje (ECA) in domače evropske lige, naj bi sprejela odločitev, da se bo prekinjena nogometna liga prvakov nadaljevala 8. avgusta. V četrtfinalu naj bi igrali po formatu ene tekme, nato bi izpeljali še zaključni turnir najboljših štirih.

Liga se mora nadaljevati s povratnimi tekmami osmine finala, po katerih bo znano, kdo se bo v četrtfinalu pridružil Atalanti Josipa Iličića, Leipzigu, Atleticu Madridu Jana Oblaka in PSG, ki so si napredovanje že zagotovili.

Še dva dneva prej se naj bi začela evropska liga, imela pa naj bi enak format tekem kot liga prvakov.

Članki iz rubrike