Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 22.05.2020 19:57:27

United v HUDIH ŠKRIPCIH?!? Neverjetno, koliko je klub iz Manchestra IZGUBIL zaradi KORONAVIRUSA!!

Profimedia
Angleški nogometni velikan, Manchester United, je razkril svoje poslovanje v prvih treh mesecih leta, do 31. marca. In na poslovnih izidih v prvem četrtletju se že kažejo vplivi pandemije novega koronavirusa, zaradi katere so rdeči vragi vpisali začetno izgubo v višini 28 milijonov funtov oziroma 32 milijonov evrov, poroča BBC.

V zasedbi z Old Trafforda pričakujejo, da bo končna številka izgube zaradi covida-19 še krepko višja.

Pri Manchester Unitedu pričakujejo, da bodo prihodki od televizijskih pravic manjši za okoli 20 milijonov funtov (22 milijonov evrov) za celotno sezono 38 tekem, tudi če bodo odigrali preostale tekme premier lige, je dejal glavni finančni direktor kluba Cliff Baty.

United je dodatnih osem milijonov funtov (10 milijonov evrov) izgubil v zadnjih treh tednih marca, ko so odložili tri tekme.

Zaradi pandemije je bilo preloženih 11 tekem Uniteda.

United izgube ni utrpel le zaradi neodigranih tekem, ampak tudi manjših sponzorskih prihodkov, ki so toliko večji zaradi odpovedanih tekem v evropskem tekmovanju in pokalu FA, in tudi zaradi zaprtja klubske trgovine na Old Traffordu ter nezmožnosti prodaje izdelkov na dan tekem.Za zdaj v Unitedu še ne želijo razkriti pričakovane izgube, vendar je izvršni podpredsednik Ed Woodward dejal, da bo največje breme padlo v trenutnem četrtletju, ki bo trajalo do 30. junija.

"Naši rezultati v tretjem četrtletju odražajo delni vpliv pandemije na klub, vendar bo večji vpliv v trenutnem četrtletju in verjetno tudi širše," je dejal Woodward.

Prihodki za četrtletje so se zmanjšali za 18,7 odstotka na 123,7 milijona funtov (137,8 milijona evrov). Dolg kluba se je povečal za 124,4 milijona funtov (139 milijona evrov) na 429,1 milijona funtov (478,1 milijona evrov).

"To so časi brez primere in priznati moramo, da ta kriza ne bo izginila čez noč," je dejal Woodward.

"Vendar pa je naš klub zasnovan na trdnih temeljih. Ostajamo trdno optimistični glede dolgoročnih perspektiv za klub, ko bomo preučili svojo pot skozi tisto, kar je nedvomno eno najbolj izjemnih in testnih obdobij v 142-letni zgodovini Manchester Uniteda," je dejal podpredsednik 20-kratnih angleških prvakov.

Članki iz rubrike