nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 09.05.2020 15:46:37

Velike TEŽAVE v premier ligi: Zaradi TEGA je nadaljevanje prvenstva postalo RESNO OGROŽENO!

Jurij Kodrun
Nadaljevanje angleškega prvenstva je ogroženo, ker je vedno več nasprotnikov igranja na nevtralnem igrišču.

Watford je postal tretji klub, ki je izrazil nasprotovanje načrtu premier lige za igranje na nevtralnih prizoriščih. Igranje na stadionih, ki nimajo premierligaškega predstavnika, je eden od pogojev za nadaljevanje prvenstva, o katerem bodo glasovali v ponedeljek.

Na dnevnem redu bodo sicer številne druge teme, največ pa je odvisno od pripravljenosti klubov, da bi igrali na nevtralnih lokacijah. Pristojni organi in zdravstvena stroka na Otoku si želijo varnega zagona v nogometu, prepričani pa so, da je za zajezitev širjenja novega koronavirusa potrebno igranje na nevtralnih igriščih.

Odločitev mora potrditi vsaj 14 klubov, za zdaj pa so že trije javno izrazili nasprotovanje. Poleg Aston Ville in Brightona se je nazadnje proti načrtom pristojnih organov izrazil predsednik Watforda Scott Duxbury.



Čeprav se Duxbury strinja, da morajo tekme potekati brez prisotnosti navijačev, ni navdušen nad dejstvom, da klubi, ki se borijo za obstanek, ne bi smeli igrati na svojem stadionu.

V kolumni za The Times je zapisal, da v premier ligi vlada preveč različnih interesov in da vsak klub želi zaščititi zgolj sebe. Zapisal je, da med klubi ni pravega sodelovanja in da želijo rešiti zgolj vprašanje, kdo bo nastopil v evropskih tekmovanjih, ostale slabosti tako imenovane minilige z devetimi preostalimi krogi pa pri velikanih niso v ospredju.

"Premier liga bi morala delovati v dobro vseh klubov. Sumim, da je več kot šest klubov zaskrbljenih nad načrti za ponovni zagon," je zapisal Duxbury, ki je prepričan, da bi morali klubi za pošteno rešitev nastalega položaja najti enotno in celovito rešitev, ki bi jo podprlo vseh 20 članov lige in ne zgolj 14.

Članki iz rubrike