nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 05.05.2020 12:49:35

Nori načrt v Angliji: bodo zaradi koronavirusa spremenili celo nogometna pravila?!

Reuters
Želja po zaključevanju sezon državnih nogometnih prvenstev spodbuja številne razmisleke o načinu izvedbe preostalih tekem. Kot kaže, bo v primeru igranja razpored tekem izredno zgoščen, zato je zelo aktualna razprava o ukrepih za preprečevanje poškodb. V Angliji je združenje igralcev tako med drugim predlagalo igranje skrajšanih tekem.

Predsednik angleškega združenja poklicnih igralcev Gordon Taylor je kot enega možnih ukrepov za izvedbo preostalih tekem prve lige po prekinitvi zaradi izbruha novega koronavirusa za britansko javno radiotelevizijo BBC omenil skrajšanje polčasa na manj kot 45 minut.

Skrajšanje tekem bi bil po mnenju Taylorja eden od načinov za zmanjšanje možnosti poškodb v času, ko bodo nogometaši po daljšem premoru morali igrati večje število tekem v kratkem obdobju.

Po njegovem namreč nogometaše upravičeno skrbi varnost, predvsem možnost poškodb. "Nogometaši niso neumni," je dejal Taylor za britanski BBC Radio 4 in dodal: "Prepričani morajo biti, da je njihova vrnitev na zelenice varna, z njo pa se morajo strinjati".

V zvezi z ukrepi za zmanjšanje možnosti poškodb po vrnitvi na nogometne zelenice se je pred kratkim oglasila tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki kot možen ukrep predlaga povečanje števila dovoljenih menjav na tekmi.

Vodstvo prve angleške lige je sicer zanikalo, da bi se med možnimi ukrepi za preprečevanje poškodb razmišljalo o igranju skrajšanih tekem, ob tem poroča BBC.

Tudi nekdanji šef prve lige Rick Parry, ki trenutno vodi krovno organizacijo druge, tretje in četrte angleške lige, Football League, je dejal, da ni bilo uradnega govora o tem, a je v nastopu pred parlamentarnim odborom za kulturo, medije in šport poslancem dodal, da je treba pretehtati "vse kreativne rešitve".

Vprašanje poškodb v času povečanega števila tekem pa ni edina stvar, ki nogometašem povzroča skrb. Mnogi v Angliji se sprašujejo tudi o varnosti igranja zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom.


Zato so zdravniki več moštev v prvi angleški ligi v preteklih dneh izrazili zadržke pri načrtih za ponoven zagon nogometa v Angliji oziroma predvsem skrb zaradi odsotnosti jasnih načrtov za izvedbo tekmovanja. Zdravnike skrbi predvsem zagotavljanje varnosti in možnost lastne odgovornosti v primerih, ko bi se igralci okužili z virusom.

Zaradi tega pred ponovnim igranjem od vodstva premier lige zahtevajo jasne zdravstvene protokole in načrt za testiranje in zagotavljanje varnosti igralcev, še poroča BBC.

Članki iz rubrike