sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 04.05.2020 21:29:56

Po ŠKANDALOZNEM posnetku je nemški velikan že povlekel RADIKALNO POTEZO, nogometaš pa je razkril, da je ...

Nemški nogometni prvoligaši so že začeli priprave na nadaljevanje sezone in Salomon Kalou je s svojimi oboževalci na Facebooku delil video po treningu. Vendar pa s soigralci ni upošteval pravil, ki veljajo zaradi pandemije novega koronavirusa, zato ga je njegova Hertha Berlin že suspendirala. Kalou se je že opravičil.

V videu, ki ga je preko platforme Facebook oddajal v živo, je Kalou posnel očitna kršenja higienskih pravil, ki veljajo za nogometaše med koronsko krizo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tako nogometaš s Slonokoščene obale ni upošteval pravil glede oddaljenosti med dvema osebama, s soigralci pa se je pozdravljal s stiskom rok. S kamero je odšel celo v sobo, kjer je soigralec ravno prestajal test na novi koronavirus.

"Z videom iz slačilnice je Salomon Kalou kršil osnovna pravila ekipe in pokazal vedenje, ki za trenutno situacijo nikakor ni primerno, niti ni skladno s pravili obnašanja v klubu," so v izjavi za javnost zapisali v berlinskem klubu.



"S tem posnetkom je Salomon Kalou poskrbel za vtis, da nogometaši Herte niso resno vzeli priporočil o distanci in higieni, ki so jih predstavili zdravstveni organi. Herta bi rada izpostavila, da je šlo za napako enega nogometaša," je dejal klub. Dodali so, da bi pravila o distanci in higiena morala biti še strožja.

Kalou se je za svoje vedenje že opravičil in video odstranil. "Opravičujem se, če sem dajal vtis, da koronavirusa ne jemljem resno. Nisem ravno razmišljal in bil sem vesel, da so bili vsi naši testi negativni," je dejal 34-letnik.

Na posnetek se je burno odzvala tudi bundesliga, ki je dejala, da je tako vedenje nesprejemljivo in da ga ne bo tolerirala.

Članki iz rubrike