evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 27.04.2020 16:31:35

FANTASTIČNA POTEZA beograjskega kluba! 'Oni so današnji junaki, nekateri so dali svoje življenje ...'

Reuters
V beograjski Crveni zvezdi so se izkazali. Njihova gesta odmeva, ne le v Srbiji, ampak po vsem svetu.

Nogometni klub Crvena zvezda se je odločil, da bo vsem zdravnikom in drugemu zdravstvenemu osebju iz bolnišnic za zdravljenje obolelih za koronavirusno boleznijo covid-19 v Srbiji podarila brezplačne sezonske vstopnice za prihodnjo sezono.

Kot so sporočili rdeče-beli, gre zgolj za majhen znak pozornosti za vse, kar so storili za državo in srbski narod v času pandemije novega koronavirusa.

"Kapo dol, priklon do tal in neizmerna hvaležnost za vse zdravnike in zdravstveno osebje v Srbiji, oni so današnji junaki. Njihovo strokovno znanje in požrtvovalnost med koronavirusno pandemijo je težko opisati z besedami in posebej nagraditi. Ne mislijo nase, delajo do zadnjega atoma moči, na stotine se jih je okužilo, nekateri so dali svoje življenje," v obrazložitvi svoje "donacije" srbskemu zdravstvu poudarja nogometni prvoligaš iz Beograda.


"Vsaka covid-bolnišnica bo prejela pismo, kam naj se prijavijo zaposleni, ki želijo brezplačno sezonsko vstopnico," je dejal srbski prvak.

Crvena zvezda bo pozneje obvestila vse zainteresirane zdravstvene delavce, ko bodo v klubu začeli postopek izdajanja sezonskih vstopnic, zagotovili pa bodo tudi posebno telefonsko številko za zdravstveno osebje o postopku izdaje.

"V skladu s statutom kluba lahko sezonsko vstopnico izdamo le članom kluba. Zdravstveni delavci, ki so že v članski bazi, bodo imeli prednost pri tej akciji," sporočajo.

Zvezda je v času pandemije že donirala za nakup respiratorjev, pred nekaj dnevi pa je beograjski prvoligaš infekcijski kliniki podaril 4000 testov za testiranje okuženih s sars-cov-2.

Članki iz rubrike