evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 27.04.2020 16:25:28

233 MILIJONOV EVROV! Italijanski klubi NE BODO POPUSTILI, primer se bo preselil v sodne dvorane

Kot da pandemija koronavirusa in vse grozljive nevšečnosti v zvezi s tem niso dovolj, italijanski nogomet pretresa še težava drugačne vrste.

Italijanski prvoligaški nogometni klubi so napovedali vložitev skupinske tožbe proti distributerjem televizijskih programov, od katerih bodo zahtevali izplačilo denarja, dogovorjenega v pogodbi o prodaji televizijskih pravic še pred zaustavitvijo vseh nogometnih tekem zaradi pandemije novega koronavirusa.

Zadnji obrok, ki bi ga morale televizijske družbe oziroma ponudniki pretočnih internetnih vsebin izplačati italijanskim klubom na podlagi pogodbe o prodaji televizijskih pravic, je bil vreden 233 milijonov evrov.

Televizijske družbe Sky, DAZN in IMG tega zneska še niso izplačale in grozijo, da ga ne bodo izplačale, ker že vse od 9. marca ni tekem, kar pomeni, da tudi ne morejo zagotoviti svojim odjemalcem, uporabnikom pretočnih vsebin ter naročnikom plačljive televizije prenosov tekem. V primeru televizije Sky gre za dogovorjenih sedem tekem na teden.

Televizijske družbe so se poskušale o zamudi pri izplačilu dogovarjati s klubi serie A, a italijanski prvoligaši kljub koronski krizi zahtevajo, da jim pravočasno izplačajo pogodbeni znesek v celoti.



Kot kaže, se bo to vprašanje preselilo v sodne dvorane. Če bodo televizijske hiše zavrnile izplačilo zadnjega obroka, so italijanski klubi najvišje kakovostne ravni italijanske lige napovedali tožbo proti televizijskim družbam.

Italijanska vlada z majem napoveduje postopno sproščanje zelo strogih ukrepov, ki so jih v zahodni sosedi Slovenije vpeljali zaradi zajezitve epidemije koronavirusa. Za zdaj še ni mogoče napovedati, kdaj bodo na Apeninskem polotoku lahko znova igrali nogomet.

Predstavniki italijanskih oblasti pravijo, da bi se nogometaši na treninge lahko vrnili maja. V skladu s tem najbolj optimističnem scenarijem bi se lahko trenutno ustavljena sezona 2019/20 serie A nadaljevala junija, končala pa avgusta.

Do konca prvenstva je ostalo še 12 krogov. Že zdaj pa je s stoodstotno gotovostjo mogoče napovedati, da bodo klubi, če in ko bodo nadaljevali sezono, tekme igrali pred praznimi tribunami. Po 26 krogih je na vrhu prvenstvene lestvice Juventus iz Torina s 63 točkami, le točko manj ima na drugem mestu prvi izzivalec za naslov prvaka Lazio iz Rima.

Članki iz rubrike